Pobjede Posušja i Cima, Rama iznenadila Klis

Favoriti opravdali ulogu u 4. kolu

Pobjede Posušja i Cima, Rama iznenadila Klis

S. Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Jug danas je odigrano šest utakmica, a jedna jučer. 

Posušje je slavilo u gostima kod Troglava iz Livna sa minimalnih 1:0, a junak pobjede bio je Dominik Begić u 87. minuti.

Cim je slavio kod Branitelja 2:0, te također ima deset osvojenih bodova kao i Posušje. Pobjedu Slavenka Šumana donijeli su Marko Miličević i Josip Soldo.

Zanimljiv i neizvjestan meč viđen je u Buturović Polju gdje je Klis ugostio Ramu. Domaći su mogli povesti u 4. minuti kada je Muamer Vila propustio iskoristio jedanaesterac, tačnije njegov pokušaj ukrotio je golman gostiju Adnan Kaltak. Pobjedu gostima donio je u 37. minuti fantastičnim pogotkom Hrvoje Šimunović.

Brotnjo je u Čitluku savladao Slogu 3:0, a Turbina je u Grudama slavila sa minimalnih 1:0.

Neum je deklasirao Kamešnicu 7:1, a Tomislav Slogu 5:0.

Na liderskoj poziciji su Posušje i Cim sa deset osvojenih bodova, dok Klis ima devet. Na dnu je Stolac bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi