Pezer: Niko me iz Zrinjskog nije kontaktirao

Veznjak nakon odlaska s Bilinog Polja

Pezer: Niko me iz Zrinjskog nije kontaktirao

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik ostao je bez kompletnog tima od prošle sezone, od 30 igrača koji su bili pod ugovorima u prošloj sezoni, crno-crveni trenutno imaju samo četvoricu, te je veoma izvjesno da će se ponoviti prošla sezona, kada klub nije odradio pripreme, te je na brzinu 10-tak dana prije početka Premijer lige skupio ekipu i krenuo s takmičenjem.

Jedan od igrača koji je zadnje tri godine bio standardan igrač kod svih trenera u Čeliku, a svoje najbolje igre pružao je u dva navrata kod Borisa Pavića. Semiru Pezeru 24-godišnjem veznjaku istekao je ugovor s Čelikom, te će nakon tri sezone na Bilinom Polju narednu sezonu igrati u nekom drugom dresu.

Danas se po pojedinim bh. medijima pojavila informacija da je prvak naše zemlje mostarski Zrinjski zainteresovan za usluge ovog veznjaka, SportSport.ba je kontaktirao Pezera koji je odbacio da je u bilo kakvim kontaktima s čelnicima Zrinjskog.

"I ja sam pročitao da sam navodno interesantan ljudima iz Zrinjskog, ja prije svega moram istaći da me niko iz tog kluba nije kontaktirao, trenutno se nalazim u Švedskoj. Došao sam na razgovore oko potpisivanja ugovora s jednim klubom, ali još ništa nisam dogovorio, to je jedina istina u ovom trenutku. Moram istaći da mi svakako godi interes Zrinjskog, ipak to je prvak države i to je znak da je neko pratio moje igre u Čeliku" ističe Pezer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Žao mu je što se drugi puta rasula ekipa Čelika, koja je mogla igrati važnu ulogu u Premijer ligi.

"Kao i prije dvije sezone, tako i sada, pod vodstvom Borisa Pavića napravila se dobra ekipa. Imali smo sjajan niz, kako u prvom, tako i u drugom mandatu Pavića, ali to očito nikoga ne interesuje. Nikoga od igrača koji su ostavili klub u ligi nije niko nazvao da se priča eventualno o novom ugovoru, ne znam hoće li se Čelik i naredne godine uspjeti spasiti. Meni je bila čast što sam nosio taj dres, mnogo sam napredovao u Čeliku i najviše mi je žao naših navijača, koji su mnogo zaslužni za opstanak u prošloj sezoni" kazao je za SportSport.ba Semir Pezer, koji je u prošloj sezoni odigrao 27 utakmica u Premijer ligi, uz dva postignuta gola i jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi