Željo gostuje u Tuzli

Petrović: I nakon ovog kola želimo biti prvi

E. Škorić

Fudbalski klub Željezničar sutra gostuje u Tuzli kod Slobode i trener Slavko Petrović svjestan je koliko težak posao očekuje njegovu ekipu.

Naravno, Željo kao lider na tabeli nema šta drugo da traži u Tuzli osim pobjede,  unatoč očajnoj partiji protiv Širokog Brijega i teškom porazu od 3:0 u revanšu polufinala Kupa BiH.

"Igračima sam protiv Širokog rekao da se pasti može, ali da se mora i dići. Obezbijedili smo matematički Evropu i trenutno smo na prvom mjestu, a naše ambicije normalno rastu. Želimo da budemo i nakon ovog kola na vrhu. Nadam se da smo se fizički odmorili i da smo se vratili psihički. S četir iboda iz naredne dvije utakmice napravili bismo dobar korak, a sa šest bismo otvorili vrata prema tituli. Ova utakmica nam je najteža do kraja sezone", kazao je Petrović na današnjoj press konferenciji.

"Sloboda će dati sve od sebe. To je klub koji cijenim, ima dobre igrače, mada nije kao prošle godine, kada je to po meni bila najbolja ekipa u ligi. Kod nas Stanić odrađuje kaznu zbog kartona, dok se Žerić žalio na povredu, a vraćaju se Crnov, Hasanović i Stojanović. Mi u svakom slučaju ovdje želimo pobjedu, jer nam dišu za vratom, prvenstveno Zrinjski", dodao je strateg Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi