Petrović: Bez posebne pripreme, Krpić: Želim dva zabiti

Sloboda uoči Sloge

Petrović: Bez posebne pripreme, Krpić: Želim dva zabiti

E. Škorić

Naa stadionu Sloge u Simin Hanu održana je press konferencija povodom sutrašnje utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Slobode.

Gostujući tabor je na današnjoj presici izrazio želju da sutra slavi pobjedu u prvom meču.

Trener Tuzlaka Slavko Petrović prvi se obratio novinarima, a ispred Slobode govorio je još i napadač Sulejman Krpić.

"Sama ideja da se održi zajednička presica je dobro rješenje. Rivaliteta će biti, ali bito da na tribini sve bude korektno i da se utakmica normalno privede kraju, bez ikakvih posljedica. I bolji i sretniji će proći, nadam se da će to biti moja ekipa", kazao je Petrović.

"Imali smo sreću da su nam se određeni igrači vratili u trenažni proces, a neki su već imali nastup. Možemo reći da svi igrači koji su u igračkom kadru su u opticaju i izvest ćemo najboljih 11", dodaje Petrović.

"Što se tiče utkamice, očekivanja su da prođemo dalje. Bit će teško, ali šef će izvesti borce sutra i probaćemo da ne primimo gol i nadam se da ću praviti i da ću zabiti dva gola sutra. Sloga ima jako kvalitetne igrače, kvalitetnog predsjednika i trenera, ali ja mislim da je kvalitet na našoj strani i da ćemo sutra slaviti", rekao je Krpić.

"Prednost je što smo mi u Premijer ligi, a oni su u Federalnoj ligi. Svi su nas možda otpisali jer smo na dnu tabele, ali borimo se i zajedno ćemo izaći iz  svakog problema. Ko sutra izađe na teren, ima da se bori", dodao je.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Sloga je bila možda u maloj prednosti jer su imali 10-ak dana da se pripreme za ovu utakmicu, a mi smo igrali protiv Viteza. Nismo se ništa specijalno pripremali za utakmicu, ali igrači će danas dobiti detaljne informacije o protivniku", zaključio je Petrović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi