Trener Čelika uoči Mladosti

Pavić: Uz podršku navijača možemo do tri boda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju po četvrti puta ove sezone odmjeriti snage s ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja,

Zeničani su u tri utakmice ostvarili dva remija i jedan poraz, tako da se nadaju da sutra konačno mogu pobijediti komšije iz Kaknja.

Pritisak je svakako veći na strani Čelika, koji mora osvojiti tri boda, dok je Mladost u dosta boljoj poziciji kada je u pitanju borba za opstanak. Strateg crno-crveni Boris Pavić danas je na press konferenciji govorio o narednoj utakmici, atmosferi u ekipi, igračkom kadru, protivniku, te navijačima.

"Sutra nas čeka veoma zahtjevna i psihološki teška utakmica, igramo protiv kvalitetnog protivnika, koji je odlično vođen od strane Husrefa Musemića. Oni u ekipa, koju tri puta u ovoj sezoni nismo uspjeli pobijediti. Ja se nadam da sutra možemo pobijediti, jer način na koji igrači ispunjavaju svoje obaveze, njihova ozbiljnost, te atmosfera u ekipi garantuje nam to. Naravno to sve neće biti moći bez podrške naših navijača, kojima se zahvaljujem na dosadašnjoj podršci i nadam se da će sutra u još većem broju podržati igrače kako bi osvojili tri boda" ističe Pavić.¸

Mladost će na Bilino polje doći rasterećena, dok je Čelik pod pritiskom

"Nama će psihološki biti dosta zahtjevna utakmica, oni imaju komoditet što se tiče bodovnog salda. Oni dolaze maksimalno rasterećeni što može za nas biti veoma opasno. Zato moramo od početka biti ozbiljni, koncentrirani i agresivni, te uz pomoć naših navijača da dođemo do pobjede. Tri utakmice ih nismo pobijedili, imali smo mnogo individualnih propusta, primali smo golove iz prekida gdje je Mladost veoma jaka. Oni imaju kvalitet, dobri su u tranziciji imaju dosta brzih igrača, moramo to neutralizirati sutra uz visok nivo trčanja siguran sam da možemo do tri boda. Neće biti nekih promjena u ekipi, jedino ako bude šta u slučaju nužde. Imamo još jedan trening danas i onda odlazimo u karantin" kaže Pavić.

Čelik bi eventualnom pobjedom nad Mladosti nakon dugo vremena bio na 10 mjestu koje garantuje opstanak u ligi.

"Voljeli bi se dovesti u tu poziciju, lovimo je od početka prvenstva. Nadamo se da ćemo nakon ovog kola ući rasterećenije u taj finiš sezone. Moram pohvaliti našu Upravu i našeg predsjednika, koji su nam osigurali sve što nam je potrebno za rad. Mi ćemo se truditi da radimo svoj posao, za ono što smo zaduženi i da obradujemo sve ljude kojima je Čelik u srcu, te se nadam da ćemo zajedničkim snagama doći do opstanka u ligi" kazao je trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika: Ružić, Sadiković, Regoje, Jusić, Bureković, Pezer, Šišić, Hećo, Brković, Dilaver i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi