Ovo su mogući protivnici Željezničara, Sarajeva i Širokog

Kvalifikacije za Evropsku ligu

Ovo su mogući protivnici Željezničara, Sarajeva i Širokog

Bosna i Hercegovina će i u narednoj sezoni imati četiri svoja predstavnika u pretkolima evropskih takmičenja. Kao što je već poznato, prvak Zrinjski će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok će u Evropskoj ligi zaigrati Željezničar (2.), Sarajevo (3.) i Široki Brijeg (Osvajač Kupa).

Bh. predstavnici će svoje protivnike u Evropi saznati 19. juna, kada je na programu žrijeb prvog i drugog pretkola Lige prvaka i Evropske lige.

Zrinjski će svoj evropski put početi od drugog pretkola u kojem će biti nenosioc, a opširnije o tome možete pročitati OVDJE, dok će sva tri bh. predstavnika u Evropskoj ligi početi svoj nastup u ovom takmičenju od prvog pretkola.

Nosioci će biti Sarajevo (5,300) i Željezničar (4.800), koji se nakon jedne godine stanke ponovo vraćaju u Evropu, dok Široki Brijeg (3.550) neće biti nosilac i za protivnika će dobiti vjerovatno težeg i zahtjevnijeg protivnika u odnosu na sarajevske klubove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prve utakmice prvog pretkola Evropske lige igrat će se 29. juna, dok su revanši zakazani za 9. juli, a u nastavku možete pročitati spisak potencijalnih protivnika Sarajeva, Željezničara i Širokog Brijega u ovoj fazi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi