Osmanović: Rudar je dobra ekipa, neće nam biti lako

Prvotimac Olimpika pred Rudar

Osmanović: Rudar je dobra ekipa, neće nam biti lako

S. Mlaćo

FK Olimpik u posljednjem kolu jesenjeg dijela takmičenja u Prvoj ligi Federacije dočekuje ekipu Rudara iz Kaknja.

Vukovi se nakon gostovanja u Bugojnu, gdje su doživjeli mnoštvo neprijatnosti od strane sudijskog trojca, okreću utakmici u kojoj žele pobjedom okončati jesenji dio takmičenja.

Adnan Osmanović, mladi napadač Olimpika najbolji je strijelac ekipe u jesenjem dijelu. Osmanović je postigao četiri pogotka, a kako kaže sigurno ih je trebalo biti i više.

"Postigao sam četiri pogotka, a moglo ih je svakako biti i više. Ipak , fudbal je timski sport i svakako da mi je puno draže da ekipa pobjeđuje, a ko će biti strijelac u konačnici je najmanje važno", rekao  je Osmanović na početku razgovora za službenu stranicu tima sa Otoke.

Dešavanja iz Bugojna nije želio da komentariše, kaže da nema na to pravo.

"Svi su vidjeli sve. Ja nemam pravo to komentarisati, ali znam da sam za to da se sve rješava na zelenom terenu i neka bolji pobijedi. Sve ostalo ne želim komentarisati niti o tome razmišljati.’

Protivnik Olimpiku u subotu je ekipa Rudara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Radi se o dobroj ekipi, koja je, iako je imala nekih neočekivanih rezultata, uspjela da osvoji 20 bodova. Odlično su vođeni od strane Pavića, koji je stigao tokom jeseni u Kakanj i sigurno da im je on jedan od najjačih aduta. Neće biti lako, ali mi smo favoriti u ovom duelu i tako ćemo se i postaviti sa željom da osvojimo sva tri boda", rekao je Osmanović na kraju razgovora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti