Osmanović junak Olimpika, Zvijezda bolja od Rudara

Prva liga FBiH

Osmanović junak Olimpika, Zvijezda bolja od Rudara

E. Škorić

Ekipe Olimpika, Zvijezde i Veleža upisali su pobjede u 13. kolu Prve lige FBiH.

Dobar meč odigran je na Otoci gdje je domaći sastav novom pobjedom zadržao najviše ambicije, a to je povratak u Premijer ligu.

Bosna je na početku bila nešto bolja, ali Olimpic je preko Jusufbašića i Jusupija imao dobre šanse u finišu prvog dijela. 

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0, ali u nastavku domaći sastav uspijeda konkretizuje stvari na terenu i da dođe do pogotka. Igrala se 76. minuta, kada je Milović ubacio, a mladi i talentovani Adnan Osmanović s part metara zatresao mrežu Visočana.

Olimpik je zadržao vodstvo i upisao novu vrijednu pobjedu, pa je ostao u trci za plasman u Premijer ligu, odnosno za povratak u elitni razred bh. nogometa.

Sigurna je bila i Zvijezda, koja je u Gradačcu došla do rutinskog trijumfa nad Rudarom iz Kaknja.

Od početka je Zvijezda bila konkretnija i opasnija na Banja Ilidži, da bi u 37. minuti Cvijanović zatresao mrežu gostiju iz Kaknja za mirniji nastavak meča domaćih.

Crveno-bijeli su u drugom poluvremenu zabili još jedna gol i riješili pitanje pobjednika. Konačnih 2.0 postavio je Guzina nakon ubačaja iz kornera.

Metalleghe i Velež su u Jajcu odmjerili snage, a Rođeni su došli do važne pobjede na teškom gostovanju rezultatom 2:1.

U 33. minuti Ovčina je šutirao, lopta prevarila domaćeg golmana Jamakovića i odsjela u mreži. Trijumf Veležu ovjerio je Zvonić kada je u 55. minuti precizno pogodio s 11 metara. Kasnije je Pljevljak tek ublažio poraz domaćeg tima, a konačnih 3:1 postavio je Handžić.

Olimpik - Bosna 1:0

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Osmanović, Muminović, Mahović, Jusufbašić, Šćepanović, Zeba, Rastoder, Jusufi, Stojanović. 

NK Bosna: Bekan, Goralija, Ćubara, Hrelja, Mujić, Cana, Sejdić, Dizdarević, Hajdarović, Šero, Čulov.

Zvijezda - Rudar 2:0

NK Zvijezda: Prljača, Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Ivanovski, Devedžić, Čivić, Đekić, Kapetan, Hevešević, Huseinspahić. 

FK Rudar: Čelebić, Sarvan, Zukić, Hrustanović, Kovač, Smolo, Kobilica, Kukić, Musić, Čaluk, Topalović.

Metalleghe - Velež 1:3

NK Metalleghe: Jamaković, Radulović, Pljevljak, Hota, Smajić Hreljić, Alispahić, Handžić, Kovač, Kukavica, Fejzić,

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 FK Velež: Abdihodžić, Zvonić, Mujezinović, Ovčina, Imamović, Carvalho, Brandao, Garcia, Doljančić, Kuduzović.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi