Ordagić i Ćulum odveli Slobodu u četvrtfinale Kupa BiH

Bratstvo poraženo na svom terenu

Ordagić i Ćulum odveli Slobodu u četvrtfinale Kupa BiH

Danas je NK Bratstvo ugostio ekipu Slobode u osmini finala Kupa BiH. U Gračanici se mogla gledati izuzetno zanimljiva utakmica, a Sloboda je nakon preokreta slavila rezultatom 1:2.

Početak susreta je protekao u ispitivanju snaga, a prvu ozbiljniju priliku je imala Sloboda u 17. minuti nakon ubacivanja iz ugla.

Ipak, domaćini prvi dolaze do vodstva. Igrala se 20. minuta kada je Husein Poturalić zatresao mrežu Slobode i doveo Bratstvo u prednost od 1:0.

Sloboda je nakon primljenog gola krenula po izjednačenje. Izabranici Slavke Petrovića su stvorili veliki broj prilika pred golom Bratstva, ali do odlaska na odmor nije bilo promjene rezultata. Fudbalerima Slobode je nedostajalo i malo sreće u prvom dijelu, s obzirom da su Ordagić i Ćulum pogađali stative, dok je šut koji je Krpić uputio glavom odsjeo na prečki gola Bratstva.

Iako se na otvaranju drugog dijela očekivala potpuna ofanziva Slobode, Bratstvo uspijeva usporiti ritam utakmice, pa domaći nisu imali većih prilika u prvih 20-ak minuta nastavka.

Ipak, u 65. minuti Sloboda stiže do izjednačenja. Nakon gužve pred golom domaćina Krpić glavom vraća loptu na vrh šesnaesterca gdje se nalazio Ordagić, koji preciznim udarcem vara golmana Bratstva i poravnava na 1:1.

Gosti uspijevaju doći do potpunog preokreta u finišu susreta. Nakon ubacivanja u kazneni prostor domaćih, lopta dolazi do Ćuluma koji u 87. minuti vara golmana Bratstva i pogađa za konačnih 1:2 i prolaz Tuzlaka u četvrtfinale Kupa BiH.

NK Bratstvo Gračanica - FK Sloboda Tuzla 1:2

BRATSTVO: Divković, Ćosić, Alihodžić, Salkić, Diabang, Vehabović, Šuša, Puturalić, Hasić, Mujkić, Jaganjac.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

SLOBODA: Erić, Đorđilović, Salihović, Todorović, Krpić, Ordagić, Grahovac, Ćulum, Smajić, Hairlahović, Ignjatović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi