Orašje iznenadilo Olimpik na Otoci

Prva liga FBiH

Orašje iznenadilo Olimpik na Otoci

E. Škorić

U današnjem susretu 11. kola Prve lige FBiH Olimpik je ugostio Orašje, ali je poražen s minimalnih 1:0.

Olimpik je imao imperativ pobjede, što je i normalno jer je igrao kod kuće i uz to se bori za povratak u Premijer ligu, no gosti iz Orašja pomrsili su račune domaćinu na Otoci.

Osmanović je u 11. minuti pokušao, no siguran je bio gostujući golman Oštraković, da bi u 20. minuti iz prve prave prilike gost došao do prednosti.

Zvonimir Mikić je izbjegao ofsjad zamku, a onda rutinski loptu poslao u mrežu nemoćnog Dejana Bandovića. Ubrzo je Orašje moglo i do 2:0, no jedan gostujući igrač ne koristi stopostotnu šansu.

Imao je Olimpik priliku da poravna u finišu prvog dijela, no spasio je Oštraković goste, koji su u nastavku uspjeli da neutrališu sve napade Olimpika, pa su došli do velike pobjede.

Posljednjih 20 minuta Orašje je igralo bez isključenog strijelca Živkovića, ali ni to Olimpiku nije bilo dovoljno da izvuče barem bod.  U završnici meča velika  gužva pred golom Orašja, igrači Olimpika protestvovali su i tražili da im se prizna gol smatrajući da je lopta prešla gol-liniju, no suci su se usaglasili da ipak nije pogodak.

Olimpik ostaje prvi sa 23 boda, dok Sloga uz utakmicu manje ima 22 boda. Orašje je ovom pobjedom došlo s 20 bodova u sami vrh tabele.

Olimpik - Orašje 0:1 (Mikić 20)

OLIMPIK: Bandović, Milović, Jusić, Čvoro, Osmanović, Muminović, Mahović, Šćepanović, Zeba, Kovač, Bevab. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

ORAŠJE: Oštraković, Pejić, Jovanović, Mikić, Živković, Marošević, Aletić, Marković, Brković, Vidović, Lugavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi