Optimizam u Zvijezdi 09 pred duel sa Bosnom

Kup BiH

Optimizam u Zvijezdi 09 pred duel sa Bosnom

Fudbaleri Zvijezde 09 po prvi put će odigrati utakmicu u Kupu BiH, a protivnik u istorijskom susretu za ovaj klub biće ekipa Bosne iz Visokog. 

Tim iz Etno sela “Stanišići” trenutno je vodeći na tabeli Prve lige RS i sa puno optimizma dočekuje ovaj meč, u kome će nastupiti u najjačem sastavu. Šef stručnog štaba Mile Lazarević vjeruje da njegov tim može ostvariti trijumf protiv Bosne koja ove sezone još uvek nema poraz.

"Ekipa Bosne je veoma kvalitetan protivnik koji je u vrhu tabele Prve lige FBiH i ima velike ambicije ove sezone. Sigurno je da će oni pružiti svoj maksimum, kako bi ostvarili prolaz u dalju fazu takmičenja zbog čega će publika u Etno selu “Stanišići” vidjeti odličnu fudbalsku predstavu. Mi sa puno samopopuzdanja ulazimo u ovu utakmicu, kao prvoplasirani tim Prve lige RS i čvrsto riješeni da pokažemo da naše želje za plasman u Premijer ligu BiH nisu nerealne. Nemamo problema sa povredama i kartonima i nastupamo u najjačem sastavu, pa ukoliko odigramo onako kako možemo, plasman u osminu finala Kupa BiH ne bi trebao biti upitan", rekao je Lazarević, prenosi klupska stranica. 

Defanzivac Zvijezde 09 Mile Filipović ističe da je njegova ekipa priželjkivala protivnika iz Premijer lige BiH, ali da će protiv Bosne tražiti šansu za prolaz među šesnaest timova.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ostvarili smo prolaz među šesnaest klubova u Kupu RS, dok smo se u šampionatu vratili na lidersku poziciju. Sada želimo u Kupu BiH da nastavimo seriju uspjeha i u nastavak sezone uđemo takmičeći se na tri fronta. Svjesni smo da je naš prioritet Prva liga RS u kojoj imamo jasan cilj, ali kroz Kup takmičenja mladi igrači stiču iskustvo koje će biti od velike koristi. Imamo protivnika po mjeri, koji će igrati otvoreno i protiv koga ćemo moći da se nadigravamo, jer u dosadašnjim mečevima od početka sezone svi protivnici su protiv nas uglavnom branili", zaključio je Filipović.

Meč 1/16 finala Kupa BiH između Zvijezde i Bosne igra se u srijedu od 16.00 časova na terenu Etno sela “Stanišići”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi