Od Melunovića to traje...

I Bog je od Sarajeva digao ruke

Od Melunovića to traje...

Fudbalski klub Sarajevo nalazi se u vrlo nezavidnoj situaciji, gorki su tamo zalogaji hljeba, svoj svoga ne zna, svak' na svoju stranu vuče. 

U ovakvoj ligi, čiji se kvalitet može mjeriti ptičijim izmetom, i gdje ponajbolji igrači odlaze u druge lige Švicarske i Njemačke, bordo tim se nalazi u donjem dijelu tabele sa samo jednom ostvarenom pobjedom u pet odigranih kola. 

U Evropskoj ligi ispali su više od poluamatera nego poluprofesionalaca okupljenih oko moldavske Zarje, pogađajući stative i fulajući penale.

Promašen penal posljednjih godina sinonim je za neuspjehe koševskog tima. I traje to već duže vrijeme.

Prokletstvo, ili nešto drugo, šta li je? Mrak na oči padne igračima Sarajeva kad god treba pristupiti izvođenju jedanaesterca. A možda se to nečim i zaslužilo?

Prva bruka desila se protiv Kukesija prije nekoliko godina u Evropskoj ligi. Kada je trebalo anulirati zaostatak iz prvog meča (2:3), loptu je u 67. minuti uzeo Alen Melunović. Opucao je i promašio.

U prethodnoj sezoni Sarajevo je bilo nadomak osvajanja Kupa BiH. U Širokom Brijegu bilo je 1:1, opet se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Rustemović i Husejinović nisu imali sreće, pa je trofej izmakao iz ruku.

Uslijedio je protiv Zarje novi peh. Sarajevo je slavilo 2:1, ali je to bilo dovoljno tek za penal-lutrije. Ne bi do nje ni došlo da je u 86. minuti Crnkić pogodio iz  - penala. Kasnije su se Mihojević i Kuzmanović poveli njegovim primjerom pa je bilo skandaloznih 4:5.

U prethodnom kolu protiv Željezničara valjda nije imao ko opucati penal, pa se posla latio Amer Rahmanović kao da u Sarajevu igra deset godina, a ne odnedavno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opucao je, ali ga je Kjosevski pročitao, pa je od tragičara prometnuo sebe u heroja derbija.

Ko li će sljedeći u bordo dresu staviti loptu na bijelu tačku i kako li će se osjećati, teško je predvidjeti? Uglavnom, nek mu je Bog na pomoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi