Nuhić: Više nego kompletni ulazimo u nastavak prvenstva

Kapiten NK Travnik

Nuhić: Više nego kompletni ulazimo u nastavak prvenstva

S. Mlaćo

Nogometaši Travnika u Makarskoj se spremaju za drugi dio sezone Prve lige Federacije.

U subotu je zbog nevremena otkazana provjera Vezira protiv Neretve iz Metkovića, ali to nije poremetilo planove stručnog štaba. 

Vrijedno se radi, a sve kako bi ekipa što spremnija ušla u utrku za prvo mjesto i povratak u Premijer ligu. O samim pripremama, te nastavku sezone za SportSport.ba je govorio kapiten popularnih Vezira Ajdin Nuhić. 

"U Makarskoj imamo dosta bolje uslove nego što smo imali u Travniku. Od terena do lijepog vremena koje nas dobro služi. Treninzi su tempirani, radi se na tehničko taktičkim aspektima igre i koristimo uslove koje imamo ovdje. Zadovoljan sam do sada urađenim, a imali smo nesreću da utakmica protiv Neretve bude odgođena zbog jake kiše. Međutim, imamo još dosta utakmica u kojima se možemo uigrati i pripremiti za početak prvenstva", priča Nuhić.

Travnik će uz Bosnu Visoko biti glavni kandidat za osvajanje prvog mjesta.

"Vidi se da sve ekipe dobro rade i spremaju se za nastavak sezone. Neki i prijete preko medija, ali to sve treba pokazati na terenu. Mi smo zadržali ekipu iz prvog dijela sezone, popunili i neka mjesta koja su bila deficitarna sa kvalitetnim igračima i mislim da i više nego kompletni ulazimo u nastavak prvenstva. Bit će teško i neizvjesno, ali mi radimo sve da ostvarimo što nam je u cilju, a to prvo mjesto i plasman u Premijer ligu", jasan je kapiten Vezira. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U srijedu će biti održano i žrijebanje parova Kupa naše zemlje, a NK Travnik plasirao se među osam najboljih u ovom takmičenju. 

"Čekamo izvlačenje parova, dosta smo optimistični što se tiče tog takmičena i ako nam se ukaže prilika pokušati ćemo otići što dalje. Svakako da tu ima par malo jačih ekipa, ali i slabijih, te bi dobro bilo ako nas zapadne neki od slabijih protivnika. Međutim, šta god da bude mi ćemo se prikazati u najboljem svjetlu i pokušati proći što dalje", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba kapiten NK Travnik Ajdin Nuhić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi