Novi Travnik startao sa pripremama, Duraković ostaje trener

Potajne ambicije povratak u Prvu ligu FBiH

Novi Travnik startao sa pripremama, Duraković ostaje trener

S. Mlaćo

Nogometaši Novog Travnika danas su startali sa pripremama za novu sezone Druge lige FBiH grupa Zapad, s obzirom da u protekloj sezoni Prve lige Federacije BiH nisu uspjeli obezbijediti opstanak.

Prozivku je danas na gradskom stadionu obavio Salim Duraković koji će i u narednom periodu biti šef stručnog štaba ovog tima, a istoj se odazvalo 20 nogometaša, uključujući i tri juniora. 

Uprava Novotravničana vrijedno je radila u pauzi na sklapanju ekipe u saradnji sa šefom struke. Gotovo sigurno je da će Novi Travnik imati respektabilnu ekipu za Druge lige FBiH Zapad, a u narednih par dana vjerovatno i dobiti 3-4 kvalitetna igrača, te će samim time i konkurencija u timu biti mnogo jača.

Cilj nove Uprave NK Novi Travnik je da se klub maksimalno ustabili, ali kako ističu, poslovni segement će pratiti takmičarski, pa se može zaključiti da će Novi Travnik imati potajne ambicije za povratak u Prvu ligu Federacije BiH.

"Treneru Salimu Durakoviću će biti ustupljeni svi resursi na raspolaganju, a kompletan dio priprema će se obaviti u Novom Travniku", istakli su nam iz NK Novi Travnik.

U srijedu će rival NK Novi Travnik na Piroti biti NK Travnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi