Nermin Bašić dobio zvaničnu ponudu slovenskog prvoligaša

Bh. stručnjak na meti Slovenaca

Nermin Bašić dobio zvaničnu ponudu slovenskog prvoligaša

S. Mlaćo

Kako saznaje SportSport.ba, Nermin Bašić, bh. trenerski stručnjak koji je u zimskom prelaznom roku preuzeo FK Sloga Simin Han, dobio je ponudu iz Prve lige Slovenije, najjačeg ranga nogometa u toj zemlji. 

Ovim povodom kontaktirali smo mladog stručnjaka, vlasnika UEFA Pro licence, koji je potvrdio naša saznanja, ali i otkrio da li će ostati u BiH.

"U decembru sam bio jako blizu Slovenije, međutim, tada se neke stvari nisu poklopile i čekao sam do zadnjeg trenutka. Iskreno, vidio sam da je Slovenija uređena zemlja, sjajni su uslovi za rad, a Prva liga Slovenije bi bila veliki iskorak za moju karijeru. U ova dva tri dana ponovo sam razgovarao sa čelnicima tog kluba kojeg ne bih da imenujem jer ne bi bilo korektno. Sjajni su uslovi za rad, klub je veoma potentan, dakle san za svakog trenera iz BiH", priča Bašić. 

Priznaje da je njegova riječ i obećanje čelnom čovjeku Sloge Azmiru Husiću bila jača od svega.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ponovo mi se dešava ista stvar kao sa Metallegheom kada sam preuzeo klub i tada iz Premijer lige otišao u treću ligu. Dogovorio sam na riječ i tada je stigla ponuda dva premijerligaša, ali ja nisam imao obraza da slažem ljude. Jednostavno, protiv sebe ne mogu. I sada kada sam toliko sanjao Sloveniju, dolazi ponuda, ali odluku sam donio iz srca jer sam karakter i ne mogu protiv sebe. Ne odlazim u Evropu, ostajem u Prvoj ligi Federacije, jer sam svoju riječ dao Azmiru Husiću. Predsjednik kluba iz Slovenije je veliki čovjek, jako korektan i ostavili smo mogućnost saradnje na ljeto. Možda bih trebao gledati ovo sa profesionalne strane jer kada odete iz kuba svakako kao da nikada niste ni bili tu, ali nisam tako odgojen i nadam se da ću opet imati takvu priliku. Posvećem sam Slogi Simin Han kao da treniram Real Madrid, jer ja ne znam drugačije", veoma emotivno je priznao Nermin Bašić za SportSport.ba. 

Treba istaći da je Bašić najmlađi bh. trener sa UEFA PRO licencom, a hvalospjeve na njegov račun imao je i veliki Miroslav Ćiro Blažević, koji ga je nazvao svojim nasljednikom. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi