Neretljak: Žalim za prvim kolom, ove sezone možemo mnogo

Šef struke HNK Orašje za SportSport.ba

Neretljak: Žalim za prvim kolom, ove sezone možemo mnogo

S. Mlaćo

Drugu pobjedu u tri kola nove sezone Prve lige FBiH upisali su u subotu nogometaši Orašja protiv Rudara u Kaknju (1:2). 

Domaći su u ovaj meč ušli kao blagi favoriti, ali izabranici Mate Neretljaka pružili su sjajnu partiju i zasluženo slavili.

Ambiciozni Neretljak nadmudrio je kolegu Elvedina Beganovića i opravdao svoje riječi iz početka sezone kada je istakao da Orašje ima ekipu za velike domete. Na kraju su domaći navijači goste nagradili zasluženim aplauzom, a Labudovi sa Save pokazali da će biti tvrd orah za sve protivnike.

"Utakmica je bila dobra, prava natjecateljska. Zaslužili smo pobjedu, pogotovo u drugom poluvremenu kada smo bili superiorni. Rudar je dobar tim, dobro vođen, a moje mišljenje je da su u ovom meču pobjednika odlučile naše izmjene. Imamo dužinu na klupi i to se vidjelo", kazao je Neretljak za SportSport.ba.

Nakon dva kola Orašje ima šest bodova. Uspjeh je to koji bi vjerovatno potpisao svaki trener u Prvoj ligi FBiH, pogotovo ako se zna da se radi o dva gostovanja, ali nekadašnji hrvatski reprezentativac žali za prvim kolom u kojem je oslabljeno Orašje poraženo od Bosne (1:0).

"Prvim kolo nisam zadovoljan, ali to je bila viša sila. To se ne može vratiti, a sada nam dolazi Velež koji je kvalitetna ekipa, međutim mi ćemo sve napraviti da pobijedimo", ističe Neretljak.

Labudovi sa Save su jedan od kandidata za vrh, ali naš sagovornik ističe da imperativ za njegov klub ne postoji.

"Možemo dosta, ne bježim od toga. Imamo tim koji je spoj mladosti i iskustva, ali nemamo imperativ. Sve misli su okrenute duelu sa Veležom", priznaje Mato Neretljak, šef struke HNK Orašje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Neretljak je u Kaknju tek sa klupe šansu dao Pejiću, Brkoviću i Vidoviću, a isti su kada je Rudar već počeo fizički padati to iskoristili i svom treneru se zahvalili na najbolji mogući način. U takvoj atmosferi Orašje je sigurno favorit protiv Veleža koji je tek u prošlom kolu upisao prve bodove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi