Neretljak se vratio u BiH i pronašao novi angažman

Nakon razlaza sa Metallegheom

Neretljak se vratio u BiH i pronašao novi angažman

S. Mlaćo

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Mato Neretljak nakon odlaska sa klupe Metalleghe iz Jajca odlučio je posvetiti se odmoru, te je jedno vrijeme proveo i u Koreji, gdje je  između ostalih i nastupao u igračkoj karijeri.

Neretljak se danas vratio u Bosnu i Hercegovinu i vrlo brzo postigao dogovor sa čelnicima federalnog prvoligaša Orašja, odakle je i došao u Metalleghe BSI sredinom minule sezone Premijer lige BiH.

Ovaj ambiciozni stručnjak Orašje je pri odlasku ostavio u samom vrhu tabele Prve lige Federacije BiH, te će i sada ponovo pokušati biti u samom vrhu vjerovatno najneizvjesnije sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Neretljak je na klupi Metalleghea proveo 17 utakmica, ali nije uspio sa Jajčanima izboriti opstanak u premijerligaškom društvu. Uslijedio je očekivani rastanak, a uskoro je ovaj stučnjak upisati i UEFA-PRO program Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za dobijanje UEFA PRO licence.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi