Prva liga FBiH

Neretljak: Olimpik ima mana, pokušat ćemo ih iskoristiti

Orašje gostuje na Otoci

A. Beganović
11.10.2017. 15:03

Fudbaleri Orašja koje s klupe predvodi Mato Neretljak, u 11. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odmjerit će snage sa vodećim Olimpikom.

Nakon tri utakmice bez poraza, odnosno nakon remija sa Metallegheom (1:1) i pobjeda nad Zvijezdom (1:0), te Jedinstvom (5:0) Orašje će sjajan niz pokušati nastaviti na Otoci.

"Zadovoljan sam igrama koje pružamo u posljednje vrijeme, no u isto vrijeme i svjestan da možemo mnogo bolje. Ima prostora za napredak i nadam se dsa ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve moćniji", na početku razgovora za SportSport.ba je istako trener Orašja Mato Neretljak koji smatra da je Olimpic u derbiju kola favorit.

"Olimpik je, pogotovo na domaćem terenu, aspolutni favorit. Radi se o sjajnoj ekipi, možda i najboljoj u ligi, koja je stručno vođena sa klupe. Favoiriti su, no imamo i mi mnogo toga za kazati".

Trener Oraška ističe da dobro poznaje Olimpik, koji po njemu bez obzira na nesumnjivi kvalitet koji posjeduje ima i svoje mane.

"Timska igra im je na vrhunskom novu, no imaju i svojih mana. Analizirali smo ih dobro i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost kao što poznajemo i mane koje imaju i koje ćemo pokušati iskoristiti. Naravno, neću o tome, ostavit ćemo nešto i za utakmicu, a na treninzima ćemo raditi upravo na tim stvarima", zaključio je Neretljak.

Ranije objavljeno na istu temu