Neretljak: Niko nas nije nadigrao, imamo najbolji raspored

Šef struke Orašja za SportSport.ba

Neretljak: Niko nas nije nadigrao, imamo najbolji raspored

S. Mlaćo

Zimska pauza je i u Orašju. Federalni prvoligaša iz grada na Savi polusezonu je završio na petom mjestu, te zaostaje šest bodova za jesenjim prvakom Zvijezdom.

U Orašju se mogu pohvaliti da su savladali Zvijezdu i Olimpik, i to u gostima, što je svakako uspjeh vrijedan hvale. Mato Neretljak, šef struke popularnih Labudova žali za par bodova koji bi njegov tim doveli u sami vrh.

"Uspjeh je vrlo dobar, dva do tri boda su nedostajala da bude odličan. Prosuli smo ih kući, fali nam jedan golgeter i da smo ga imali sada bi bili u samom vrhu", kaže na početku razgovora Neretljak.

"Morate znati da Orašje ima najbolji raspored u drugom dijelu sezone. Liga je kvalitetnija, a nas niko nije nadigrao", dodao je ambiciozni stručnjak.

Poznato je da je Neretljak "alfa i omega" Orašja. Čovjek koji se pita u klubu mnogo stvari, te svi znaju da je i najzaslužniji za veoma dobru polusezonu. Priznaje da nije siguran da će ostati na klupi sadašnjeg tima.

"Uskoro ću dobiti privremenu UEFA Pro licencu i to je za mene najbitnije. Ponuda imam i to je najvažnije, a da li ću ostati u Orašju u ovom trenutku ne mogu reći ni da, ali ni ne", kaže Neretljak.

Titula u Gradačcu nije za njega nije iznenađenje, ali vjeruje da Orašje može pomrsiti planove timovima iz vrha koji su istakli kandidaturu za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sve je to u pet grama. Zvijezda je sviju iznenadila, mene iskreno nije. Nikada ranije nisu imali bolju momčad, iako su mnogi tu istakli da će prva biti Sloga ili Olimpik. Orašje ne treba otpisati, ako moji ljudi budu za borbu za prvo mjesto, to se može lako desiti", dodao je na kraju razgovora optimistični Neretljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi