Trijumf Mladosti nad Slobodom

Nemoćna Sloboda poražena u Doboj Kaknju

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti pobijedili su danas Slobodu s 3:1 u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mladost je odlično ušla u meč i već u trećoj minuti su stigli do vodstva. Grešku odbrane tuzlanskog tima koristi Mićo Kuzmanović, koji pogađa za prednost od 1:0.

Potom je Sloboda preuzela inicijativu na terenu. Ipak, jalovi su bili njihovi napadi i nisu mogli da stvore pravu šansu pred golom domaćeg tima, koji je čekao šansu iz kontri.

Jedino što su gosti iz Tuzle uspjeli napraviti u prvom dijelu je šut Mehmedagića sredinom prvog dijela, ali je golman domaćih Velić sigurno odbranio.

Mladost je još jednu dobru šansu imao u 37. minuti. Ramović se našao ispred Hadžića, koji brani njegov udarac.

Do kraja prvog dijela uzbuđenja nije bilo, a sve što vrijedi izdvojiti je sebičnost Ramovića koji je upropastio dobru kontru svog tima i na odmor se otišlo vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Domaći fudbaleri prijete prvi u nastavku. Igrala se 51. minuta kada Hadžić sjajno brani pokušaj Isakovića i tako spašava Slobodu.

Nemoćno je Sloboda izgledala i u nastavku. Tim Vlade Jagodića nije uspijevao da stvori izglednu šansu, dok je Mladost s druge strane vrebala svoju šansu nakon kontri.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 64. minuti. Sjajnu akciju je pokrenuo Šećerović, Kuzmanović je uposlio Sinana Ramovića, koji pogađa za 2:0.

Priliku da potpuno nokautiraju Tuzlake domaći propuštaju samo minut kasnije. Kuzmanović međutim ne pogađa, iako je bio sam na pet metara od gola.

Uspjela je ipak Sloboda da koliko-toliko unese neizvjesnost u ovaj meč. Asim Zec je u 75. minuti pogodio za 2:1 i vratio je nadu gostima.

Međutim, do kraja Sloboda nije uspjela ništa konkretno napraviti. Mladost je pobjedu potvrdila u 89. minuti, kada je dosuđeni penal u pogodak pretvorio Dejan Maksimović za konačnih 3:1.

Premijer liga, 19. kolo:

Mladost - Sloboda 3:1 (Kuzmanović 3', Ramović 64', Maksimović 89'p / Zec 75')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Gačan, Laštro, Aganspahić, Kuzmanović, Šišić, Rizvanović, Šećerović, Brkić, Ramović, Isaković.

Sloboda: Hadžić, Škahić, Efendić, Krpić, Ordagić, Lazevski, Mehmedagić, Stjepanović, Hairilahović, Zec, Veselinović.

Vidi video!
Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi