Nemanja Asanović karijeru nastavlja u Austriji

Bivši napadač Metalleghea i Mladosti

Nemanja Asanović karijeru nastavlja u Austriji

E. Škulj

Nemanja Asanović, bivši napadač Metalleghea i dobojske Mladosti karijeru nastavlja u austrijskom Union Eggerdingu. Ovaj dvadesetšestogodišnji napadač se nakon četiri godine igranja u Bosni i Hercegovini odlučio na inostrani agnažman budući da je jučer potpisao dvogodišnji ugovor sa austrijskim niželigašom Union Eggerdingom.

"Odlučio sam se za Austriju prije svega što je ovo uređena zemlja koja pruža dosta mogućnosti za nas mlade pored fudbala. Moj novi klub se takmiči u amaterskoj ligi, a cilj u predstojećoj sezoni je plasman u viši rang takmičenja", rekao je kratko Nemanja Asanović u razgovoru za SportSport.ba a potom dodao:

"Prvi utisci su sjajni. Klub mi je pored fudbala omogućio i posao budući da ću raditi kao trener u omladinskoj školi i to je novo iskustvo za mene. Iako sam sa profesionalnog fudbala otišao na amaterski nivo smatram da sam uradio pravi potez jer sam jednostavno mislio na svoju budućnost i egzistenciju, a ovo je rješenje na duže staze jer planiram da nastavim ovdje život".

Crnogorski napadač je rekao kako će mu igranje u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi ostati u lijepom sjećanju.

"Što se tiče mog nastupa u BiH bilo je lijepih, ali i manje lijepih trenutaka, ali svakako će mi ostati taj period u lijepom sjećanju. Stekao sam mnogo prijatelja u BiH. Imao sam priliku da sarađujem sa legendama fudbala Nikićem, Musemićem, Neretljakom i od svakoga sam naučio nešto novo, ali ako bih nekoga morao da izdvojim onda je to Bojan Magazin koji je sjajan stručnjak i mislim da je pred njim velika karijera. Nastavit ću pratiti Premijer ligu BiH i navijati za moj bivši klub Mladost iz Doboja kod Kaknja koji je mogu slobodno reći uz Krupu najzdravija sredina u BiH za fudbal. Nadam se da će moja Mladost izboriti minimum ligu za prvaka u predstojećoj sezoni, mada za mene ne bi bilo iznenađenje i da izbore Evropu jer ta sredina, klub, igrači i navijači zaista to zaslužuju", rekao je na kraju Asanović.

Ovaj dvadesetšestogodišnji napadač je u BiH nastupao za ekipe Metalleghea, Mladosti DK, Zvijezde, Dervente i Modriče, a nastupao je još za Radnički (Srbija), Budućnost (C.Gora) i Tatran Liptovsky (Slovačka). Priliku za debi u novoj ekipi imat će već danas budući da njegov tim očekuje susret u Kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi