"Ne mogu trpiti određene stvari, i ja sam od krvi i mesa"

Vlado Jagodić analizirao poraz

"Ne mogu trpiti određene stvari, i ja sam od krvi i mesa"

Trener FK Sloboda Vlado Jagodić je u razgovoru za klupski kanal analizirao nedjeljni poraz od Zrinjskog. 

Jagodić je svjestan da su njegovi igrači pružili lošu partiju, što je mostarski klub iskoristio i na kraju, sasvim zasluženo, odnio puni plijen sa Tušnja. 

"Zrinjski je možda u Tuzli odigrao i najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone, što smo im upravo mi omogućili. Poraz je došao u nevrijeme, u trenutku kada se ekipa trebala da potpuno ustabili na psihičkom i na taktičkom planu. Na utakmici protiv Zrinjskog nije urađeno ni 30 posto onoga što sam zamislio kada je u pitanju kreiranje prilika. Neću reći da je to zbog kvaliteta odbrane Zrinjskog, već zbog nonšalancije pojedinih igrača u veznom redu, gdje smo mogli i pametnije djelovati", kazao je Jagodić za Sloboda TV. 

Dotakao se Jagodić i spornog trenutka iz 20. minute utakmice. Krpić je oboren u šesnaestercu gostiju, no glavni arbitar je procijenio da jedanaesterca nema.

"Kada znamo da igramo protiv Zrinjskog, jedan detalj može odlučiti utakmicu. Ja nemam pravo na takvo nešto, ali iskreno, čovjek sam od krvi i mesa i ne mogu više trpiti određene stvari. Ko god misli da bi bio isti tok utakmice, da je u 20. minuti neko postupio na način kako treba po pravilima da postupi. Posljednji igrač odbrane je povukao našeg igrača rukom za rame, oborio ga na zemlju, lopra je padala ispred našeg igrača. To je posljednji igrač odrbane. Ne samo da je trebao biti dosuđen penal, već je igrač Zrinjskog trebao dobiti crveni karton", dodao je Jagodić.

"Da smo poveli prvi, Zrinjski bi se suprotstavio na način kako njemu najmanje odgovara. Doveli bismo ih u poziciju da moraju napadati, a kad moraju, onda nemaju kontranapada, što je njihovo najjače oružje". 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kompletno izlaganje Jagodića pogledajte u priloženom videozapisu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi