Navijači ismijavaju riječi Ivana Lendrića

Zbog intervju uoči samog kraja sezone

Navijači ismijavaju riječi Ivana Lendrića

S. Mlaćo

Splićanin Ivan Lendrić sezonu u Premijer ligi BiH koja je završila jučer okončao je sa 19 pogodaka, te zasluženo ponio epitet najboljeg golgetera lige.

Lendrić je jučer pogodio u pobjedi Željezničara nad Radnikom (2:1), za izjednačenje, a nakon toga došao u verbalni sukob sa navijačima Željezničara sa sjeverne tribine, poslije čega je i zamijenjen.

Prema svemu sudeći ovaj sjajni napadač napustit će Grbavicu i Premijer ligu, a zanimljivo da se nakon jučerašnjih utakmica našao na meti navijača Sarajeva i Zrinjskog koji su na društvenim mrežama postavili njegov intervju koji je dao za Slobodnu Dalmaciju početkom ovog mjeseca, a u kojem je istakao da će Sarajevo goriti kada Željezničar osvoji titulu.

Plavi su tada bili najbliži tituli, ali je ona na kraju otišla u redove Zrinjskog, gdje je Lendrić ranije i nastupao.

"Na pragu smo titule, igramo najzrelije i sve je u našim rukama. Još imamo i gradski derbi sa Sarajevom, ali oni sada prvo moraju u goste Zrinjskom. Ne vidim kako će nas netko prestići, sve osim našeg naslova bilo bi čudo. Kad zadnje kolo dignemo trofej pred punim stadionom protiv Radnika gorit će grad. Na "Vječnoj vatri" bit će sto tisuća ljudi, kazao je Lendrić tada hrvatskim kolegama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi