Mušija: U Čeliku želim napredovati uz trenera Hafizovića

Fudbaler Čelika

Mušija: U Čeliku želim napredovati uz trenera Hafizovića

E. Škulj

Zenički Čelik u novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine ulazi u podmlađenom sastavu. 

Jedan od igrača koji je među posljednjim stigao u zenički tim je mladi Mustafa Mušija. Ovaj devetnaestogodišnjak je ponikao u kakanjskom Rudaru u kojem je igrao do 2008. godine, a onda prešao u redove gradskog rivala, dobojske Mladosti u kojoj je proveo posljednjih devet godina. 

Po završetku prošle sezone za mladog ofazivnog veznjaka je okončan i juniorski staž pa je bio priključen prvom timu Mladosti na priprema pred početak nove sezone. Uvidjevši da neće imati mnogo prostora za igru u žestokoj konkurenciji Mladosti ovaj mladi fudbaler se odlučio da potraži sreću u novoj sredini. Odluka je pala na zenički Čelik i na rad sa Kemalom Hafizovićem o kojem ovaj mladi fudbaler ima samo riječi hvale. 

''U Čelik sam došao jer smatram da ću mnogo napredovati uz trenera Hafizovića koji voli da radi sa mladim igračima. Sjajno sam primljen od strane domaćih igrača, a u adaptaciji na novu sredinu mnogo mi pomaže kapiten Aldin Šišić'', rekao je mladi Mušija na početku razgovora za SportSport.ba i dodao kako je imao još ponuda: 

''Imao sam još ponuda, pa čak ponudu da ostvarim i inostarni angažman, ali sam se odlučio za Čelik upravo zbog trenera Hafizovića, ali i blizine Zenice.''

Devetnaestogodišnji fudbaler je poželio i sreću svom već sada bivšem klubu u novoj sezoni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Mladosti želim puno sreće u novoj sezoni. Na najbolji su mogući način otvorili novu sezonu. Hvala Upravi kluba na sjajnom periodu provedenom u ovom klubu. Hvala i treneru Mulaliću koji je sjajan, ima sjajan pristup igračima i vjerujem da je Mladost na dobitku sa njim.''

Mušija je potpisao jednogodišnji ugovor sa zeničkim Čelikom, a u prošloj sezoni je u juniroskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine postigao 13 golova uz pet asistencija. Pored pozicije ofanzivnog veznog sjajno se snalazi i na poziciji centralnog napadača. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi