Kup BiH

Musemić: Penali su postali noćna mora Sarajeva

Trener Sarajeva nakon ispadanja iz Kupa BiH

R. Pašić
20.09.2017. 21:34

FK Sarajevo je danas gostovao u Doboju kod Kaknja gdje je odmjerio snage s ekipom Mladosti. Nakon što je regularni tok utakmice završen rezultatom 0:0 pristupilo se izvođenju penala. Domaćini su bili bolji u penal seriji, pa se Sarajevo oprostilo od ovosezonskog izdanja Kupa BiH.

Nakon utakmice trener Sarajeva, Husref Musemić, je govorio za zvaničnu stranicu kluba s Koševe, te istakao da je, možda, najveći krivac za poraz umor igrača.

"Očekivali smo tvrdu utakmicu, da će Mladost učiniti sve da se što manje igra, u tome im je i sudija pomogao. Bilo je puno prekida i razvlačenja, a na kraju samo četiri minute nadoknade. Vjerovatno kada pogledaju snimak možda će biti drugačije, a vjerovatno kada i ja pogledam snimak možda ću drugačije razmišljati, ali sada tako razmišljam", izjavio je Musemić, pa nastavio:

"Jednostavno, nismo bili na nivou kao u prethodne dvije utakmice, da li je umor učinio svoje, možda smo se potrošili protiv Širokog, a penali su postali noćna mora Sarajeva. Šta da radimo, žrijeb je takav da se mogu sastati premjerligaši u prvom kolu. Šta je tu je, život ide dalje."

"Mi imao bodovni saldo kakav imamo, sigurno da su očekivanja da skupimo što veći broj bodova, a za šta će to na kraju biti dovoljno, vidjet ćemo", prokomentarisao je Musemić na kraju i poziciju Sarajeva u Premijer ligi.

Ranije objavljeno na istu temu