Muminović nakon lakrdije: Nikome nikada ne bih pustio gol

Gol iz Monty Pytona

Muminović nakon lakrdije: Nikome nikada ne bih pustio gol

Pogodak Miloša Filipovića iz 28. minute susreta između Slobode i Zrinjskog u sklopu 5. kola Premijer lige BiH na Tušnju najbolje simbolizira svu lakrdiju ovoga takmičenja, da ne govorimo o vrijeđanju inteligencije.

Ako je penal za Zrinjski protiv Radnika u pretposljednjem kolu prethodne sezone bio tragikomičan, šta tek reći za ovaj gol. Koga okriviti, kome se najviše ismijati, koju poruku poslati i kakva se gledaocima šalje.

Postavio je golman Azir Muminović živi zid na dvadesetak metara od gola. Postavio k'o ni sebi ni svom. I hajde on, još zanimljiviji je potez Amera Ordagića koji se vrti oko živog zida, prelazi sa jedne na drugu stranu i odlazi sa "mjesta zločina" da Filipović može komotno postići gol.

Kada bi ste se zarovili u arhivu pogodaka lige Burundija ili Laosa, vjerovatno ne biste naišli na nešto slično.

Mladi golman tvrdi ipak da nema govora o tome da je pustio gol.

"Nikada nikome ne bih pustio gol. Na kraju krajeva imao sam još nekoliko dobrih intervencija u nastavku. Jednostavno, odigrali smo vrlo loš susret, zasluženo izgubili, a na kraju krajeva poraz je mogao biti i uvjerljiviji", priča Muminović za SportSport.ba.

I šta bi drugo mogao reći, ali eto, da ne bude osuđen jer je optužen.

"Filipović je ranije krenuo na loptu i to me je zbunilo. Nisam očekivao šut prije sudijskog zvižduka, tako da nisam imao vremena da reagujem".

Da nije samo jedna u nizu lakrdija, možda bi se utakmicom mogli pozabaviti istražni organi, ali ko će to sve više pohvatati. Zrinjski je slavio, Slobodi ostaje da se vadi negdje drugdje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igramo stvarno loše, samo smo jedan gol zabili i to nam je najveća boljka. Ipak, mislim da će nam reprezentativna pauza odgovarati i da ćemo uvezati nekoliko dobrih rezultata. Već protiv Čelika idemo na pobjedu".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi