Mujkić i Salihović sa dvocifrenim brojem golova na pauzu

Lista strijelaca Prve lige FBiH

Mujkić i Salihović sa dvocifrenim brojem golova na pauzu

S. Mlaćo

Završen je prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH.

 Jesenji prvak je Zvijezda iz Gradačca, a definitivno nas na proljeće očekuje mnogo uzbuđenja.

Kada je lista strijelaca u pitanju na pauzu će sa prvog mjesta zajedno Mirnes Salihović iz Slavena i Jasmin Mujkić iz Bratstva koji su postigli po deset pogodaka. Salihović je bio prvi strijelac lige većim dijelim sezone, ali Mujkić se nije predavao te je pogotkom protiv Iskre izjednačio se sa iskunim Salihovićem.

Zanimljivo da je napadač Bratstva protiv Iskre promašio i jedanaesterac, te je tako propustio priliku da izbije na čelo liste strijelaca.

Na drugom mjestu liste strijelaca je Mirel Ibrahimović (FK Sloga Simin Han), a po sedam su postigli Brandao (FK Velež), Dizdarević (NK Bosna), Panesso (FK Velež), Kobilica (FK Rudar), Aleksandar Kršić (NK TOŠK), Leko (HNK Čapljina) i Poturalić (NK Bratstvo).

Lista strijelaca Prve lige FBiH:

10 - Jasmin Mujkić (NK Bratstvo), Mirnes Salihović (NK Bratstvo)

8 - Mirel Ibrahimović (FK Sloga)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

7 - Brandao (FK Velež), Dizdarević (NK Bosna), Panesso (FK Velež), Kobilica (FK Rudar), Kršić (NK TOŠK), Leko (HNK Čapljina), Poturalić (NK Bratstvo)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi