Mujić: Oslanjamo se na rad i disciplinu, vjerujem u opstanak

Kapiten FK Bosna Sema za SportSport.ba

Mujić: Oslanjamo se na rad i disciplinu, vjerujem u opstanak

S. Mlaćo

Pobjeda nad Zvijezdom (3:0) u prošlom kolu donijela je mir u svlačionicu Bosna Seme.

Sarajlije su nadigrale tim iz Gradačca te upisale šestu pobjedu ove sezone.

Bosna Sema trenutno ima 21 bod i nalaze se na 12. mjestu, a u nedjelju će u 19. kolu u goste  GOŠK-u iz Gabele.

"Jako važna pobjeda za nas, nakon dva poraza. Ovom utakmicom smo se morali vratiti bodovno za priključak sredini tabele, a imali smo cilj i ostvarili ga. Igrali smo čvrsto i hrabro, te nismo posustali i kada smo ostali sa deset igrača nakon crvenog kartona. Na toj utakmici smo pokazali da i najboljim ekipama ove lige neće biti lako doći do bodova na Koševu. Što se tiče mene, zadovoljan sam svojom grom, iako uvijek želim i moram više. Za moju poziciju je najvažnije da postižem pogotke, a protiv Zvijezde sam postigao dva. Naravno moji golovi ne doaze sami i to je plod rada i zalaganja cijele ekipe", govori za SportSport.ba strijelac dva pogotka u pobjedi Bosna Seme Nihad Mujić.

Protiv GOŠK-a Sarajlije čeka veoma težak posao.

"GOŠK-a je jedna od najkvalitetnijih ekipa Prve lige Federacije, ali dobar rezultat ne može doći tek tako. Naš zadatak je da damo sve od sebe, te da ih spriječimo u namjerni da osvoje sva tri boda. Mi u našoj ekipi vjerujemo u svoj kvalitet i jedino na šta se oslanjamo je rad i disciplina koja je možda i najveća vrlina ovog kluba. Prošlu polusezonu smo na Koševu za osam minuta  vratili dva gola zaostatka i preokretom ostavili tri boda kući. To je sigurno bio gorak okus igračima GOŠK-a i bit će ovo sigurno jedna kvalitetna utakmica u kojoj će svaka ekipa težiti da napravi što bolji rezultat. Domaći imaju ulogu favorita, a na nama je da dokažemo suprotno", mišljenja je napadač Bosna Seme.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bosna Sema će do kraja sezone imati cilj da izbori opstanak u ligi.

"Mala je bodovna razlika među ekipama na tabeli, tako da je svaka utakmica do kraja od izuzetne važnosti, te će svaki bod biti od krucijalne važnosti. Kao što sam već spomenuo, mi se oslanjamo na svoj rad i svakog dana radimo na unapređenju naše kako igre, kako bi svaku utakmicu dočekali spremni sa ciljem prikupljanja što većeg broja bodova. Mi svoju šansu vidimo u jakom timskom duhu i zajedničkom cilju. Igramo utakmicu za utakmicom, a vrijeme će pokazati da li smo postigli željeno, kao i da li ćemo uspjeti izboriti opstanak u Prvoj ligi Federacije", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba kapiten FK Bosna Sema Nihad Mujić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije