Mladost se zahvalila GOŠK-u na gostoprimstvu

Saopštenje Dobojlija

Mladost se zahvalila GOŠK-u na gostoprimstvu

S. Mlaćo

U nedjelju su snage u okviru 11. kola Premijer lige BiH u Gabeli na stadionu Perica Pero Pavlović odmjerili domaći GOŠK i Mladost Doboj Kakanj.

Završilo je 2:2, Pa uzbuđenja nije nedostajalo.

Treba istaći da je sve proteklo u fer i korektnoj atmosferi, a publika je mogla uživati u kvalitetnom nogometu koji su ponudili ova dva premijerligaša.

GOŠK i Mladost DK. se dobro poznaju, posebno iz 2015. godine kada su vodili bitku za ulazak u Premijer ligu BiH. Mladost je tada do pobjedonosnog pogotka došla u sudijskoj nadoknadi, a nakon meča desile su i nemile scene, što je i bilo normalno s obzirom na važnost meča.

Mnogi su pomislili da će iz Gabele pripremiti "osvetu" Dobojlijama, ali to se nije desilo. Čak naprotiv gosti su ovaj hecegovački gradić napustili bez ijedne primjedbe. Istakli su to saopštenjem na svojoj zvaničnoj facebook stranici.

"U ime igrača, trenera, članove Uprave, predjednika kluba Mensura Mušije i uposlenika FK Mladost Doboj Kakanj želimo da se zahvalimo nogometnom klubu Gošk na gostoprimstvu u Gabeli u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Nakon naše posljednje utakmice u Prvoj ligi Federacije BiH 7. juna 2015. godine kada smo u posljednjem kolu savladali ekipu Goška i izborili plasman u Premijer ligu BiH u javnosti je ''kružila'' priča kako ćemo biti loše dočekani u Gabeli.

Uprava i osoblje NK Gošk su nas ugostili na najbolji mogući način i zaista za vrijeme svog boravka u Gabeli i za vrijeme utakmice nismo osjetili nikakvu neugodnost, pa osjećamo potrebu da se našim sportskim rivalima iz Gabele zahvalimo na korektnosti i velikom gostoprimstvu. Želimo vam puno sreće i uspjeha u nastavku sezone".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako da ova vijest može da raduje sve istinske ljubitelje sporta u BiH, a čelnici GOŠK-a na najbolji mogući način odgovorili su onima koji su priželjkivali incidente i novu ljagu na bh. nogomet, te Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi