Mino Raiola je agent i jednom Bosancu

Prema stranici Transfermarkt

Mino Raiola je agent i jednom Bosancu

Italijanski agent Mino Raiola je uz Portugalca Jorgea Mendesa najpoznatiji agent u svijetu fudbala.

Gotovo svi najveći transferi u svijetu fudbala posljednjih godina su djelo Raiole, odnosno Italijan je kao posrednik učestvovao u njima. 

Mario Balotelli, Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba, Romelu Lukaku ili Gianluigi Donnarumma, samo su neki od igrača koje zastupa Raiola, a našoj javnosti je sigurno manje poznato da je njegov klijent i jedan Bosanac.

Naime, prema podacima stranice Transfermarkt, Raiola zastupa nekadašnjeg fudbalera Ajaxa i Olympiakosa, Bobana Lazića. Radi se o fudbaleru koji vjerovatno nije mnogo poznat našoj javnosti, ali je tokom karijere ovaj krilni fudbaler upisao i jedan nastup za našu mladu reprezentaciju. Bilo je to 2015. godine, a naš tim je izgubio na Koševu od Kazahstana sa 2:1 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Lazić je prethodno nastupao i za mlađe selekcije Holandije i Srbije, a 2014. godine je od strane FIFA-e dobio dozvolu za promjenu sportskog državljanstva kako bi mogao nastupati za BiH. On danas ima 23 godine, a posljednji klub za koji je igrao bio je holandski Oss. Prethodno je nastupao za mlađe kategorije Ajaxa i Olympiakosa, a također je bio član Zwollea i Venloa. Ukupno je u holandskoj Eredivisie odigrao 10 mečeva, a u Jupiler ligi 44. U drugom rangu holanskog fudbala je upisao pet golova i deset asistecnija, dok u najjačoj ligi nije svoje ime ubilježio u statistiku kada su u pitanju golovi ili asistencije. 

Inače, Lazić je rođen 1994. godine u holandskom Woerdenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi