Milošević: Možemo do bodova protiv Sarajeva

Radnik danas dočekuje bordo tim

Milošević: Možemo do bodova protiv Sarajeva

E. Čaušević

Fudbaleri Radnika igraju danas na domaćem terenu protiv Sarajeva u okviru šestog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Radnik na Gradskom stadionu u Bijeljini dočekuje Sarajevo koje se bori za titulu prvaka BiH i jasno je da bordo tim s imperativom pobjede dolazi danas u Bijeljinu. Međutim, trener domaće ekipe Nebojša Milošević vjeruje da njegova ekipa danas možđe do bodova protiv Sarajeva.

"Protiv Sarajeva nećemo odstupati od naše ideje u igri. I dalje hoćemo da što je više moguće mi njih ugrozimo. Ne želimo da se branimo i čekamo da prođe vrijeme. Imamo određenih dilema za sastav time jer su igrači koji su bili povrijeđeni ponovo u trenažnom procesu. Oporavljene igrače moramo pažljivo iskoristiti u narednih pet takmičarskih utakmica. Za sastav ću se opredijeliti pred samu utakmicu, a svakako ćemo biti oslabljeni neigranjem Beširevića zbog žutih kartona. Ako ponovimo igru iz utakmice za Željom, a usput obratimo pažnju i na neke detalje mislim da možemo do tri boda protiv Sarajeva što bi za nas bio veliki rezultat", rekao je Milošević, te dodao:

"Sarajevo ima odlična četiri ofanzivna igrača Ahmetovića, Duljevića, Hebibovića i Crnkića koji imaju sjajnu ofanzivnu transformaciju i na njih moramo obratiti pažnju. Takođe, Ahmetović je jako opasan pred samim golom, dok je Duljević jako neugodan sa loptom u nogama. Igramo kvalitetno i ta igra mora donijeti rezultat. Ponekad moramo biti strpljiviji i uporniji. I dalje želimo četvrto mjesto i za mene će biti neuspijeh ako na kraju budemo lošije plasirani. Nakon Sarajeva imamo dvije ključne utakmice sa Krupom i Slobodom koje će odlučiti borbu za četvrto mjesto. Nadam se da će svi činioci koji čine jednu fudbalsku utakmicu biti na nivou Lige za prvaka. Ovde pravim paralelu iz utakmice sa Željezničarom. Mene ne zanima ko će biti prvak, jer to Radnik ne možebiti. Mi gledamo samo sebe".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi