Metalleghe BSI predstavio pojačanja za drugi dio sezone

Za sada osam novajlija

Metalleghe BSI predstavio pojačanja za drugi dio sezone

S. Mlaćo

U klupskim prostorijama NK Metalleghe BSI predstavio je nove igrače za nastavak sezone.

Nakon što su u Jajce već stigli Antonio Vidović (Orašje), Elvedin Aletić (Orašje), Toni Grković (Split), Stanoje Jovanović (Bežanija), Luka Franić (Istra 1961) i Josip Jozić (Hajduk), Kraljevima su pristupili i napadač Dženis Beganović (posudba iz Željezničara), te stoper Ante Sarić (rumunska CSM Politehnica).

"Kostur ekipe je kompletiran, a možda u narednom periodu dovedemo još jednog nogometaša. Ekipa je znatno podmlađena u odnosu na jesenji dio prvenstva jer mi je želja da igramo agresivnije i brže. Na žalost, zbog vremenskih uvjeta morali smo odgoditi subotnji test protiv banjalučkog Željezničara", istakao je za SportSport.ba Mato Neretljak, trener Metalleghe BSI.

S obzirom da je snijeg prekrio travnjake većine terena u okolici Jajca, popularni Kraljevi će ranije od planiranog u Hercegovinu. Polazak za Čitluk planiran je 23.01. a sutradan i test protiv Splita. Potom će Jajčani boraviti u Mostaru a naredni duel je 28.01. protiv Viteza u Vitezu. U Čitluk se ponovno putuje 30.01., a već 01.02. je meč protiv Neretvanaca u Čitluku. 07.02. Kraljeve će ugostiti Čapljina , 09.02.na redu je provjera sa  Imotskim, dok je za 11.02. dogovoren duel protiv Šibenika. Generalka je 17.02. protiv Krupe u Krupi na Vrbasu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim novih igrača na pripreme će otputovati i Fejzić, Kuzmić, Pervić, Jakupović, Smajić, Durak, Benović, Karađuz, Helvida, Rašić, Dilberović, Kovač, Zeba, Tankuljić, Aščić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi