Marko Marin klubu iz BiH donirao 25.000 KM

Nije zaboravio rodnu grudu

Marko Marin klubu iz BiH donirao 25.000 KM

Njemački fudbaler bh. porijekla Marko Marin nije zaboravio rodnu grudu i svoje Potkozarje. 

Novi član Olympiakosa je odlučio pomoći Slogi Dipo iz Gornjih Podgradaca (Druga liga RS) tako što je donirao 25.000 KM, a sa tim novcem je izvršena rekonstrukcija sanitarnih čvorova, električnih instalacija, svlačionica i drugih prostorija. 

Ispred kluba veliku zahvalnost Marinu izrazio je predsjednik FK Sloga Dipo.

"Objekat kluba je bio u veoma lošem stanju, te smo već duže vrijeme nastojali da skupimo sredstva za rekonstrukciju. Veoma smo zahvalni donatoru i nadam se da ćemo imati dobru saradnju", istakao je Milan Miljanović. 

Iako je rođen u BiH, Marin je odlučio nastupati pod zastavom Njemačke i za "A" reprezentaciju je odigrao ukupno 16 utakmica. Tokom karijere igrao je za Trabzonspor, Chelsea, Anderlecht, Fiorentinu, Sevillu, Werder, Borussiju (M)...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi