Marin Galić od ljeta u italijanskoj Padovi?

Defanzivac Mladosti iz Doboja kod Kaknja

Marin Galić od ljeta u italijanskoj Padovi?

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nisu uspjeli u ovoj sezoni igrati Ligu za prvaka, iako su bili veoma blizu.

 Ipak izabranici Husrefa Musemića napravili su historijski rezultat plasmanom u polufinale Kupa BiH, gdje su ka putu do finala zaustavljeni od ekipe Sarajeva.

Dosta igrača Mladosti ove sezone je u fokusu interesovanja, Kuzmanović i Aganspahić su mladi reprezentativci, te skreću pažnju brojnih klubova, kao i sjajni veznjak Goran Brkić, ponajbolji igrač kluba ova sezone.

Ipak jedan igrač konstantno igra u dobroj formi, a njegove igre primijetili su i skauti iz Italije, koji su u prošlom kolu boravili u Banja Luci, gdje su posmatrali duel Metalleghea i Mladosti, koji je završen 0:0, a Galić je odigrao sjajnu utakmicu.

Marin Galić 21-godišnji je defanzivac, koji uspješno igra na pozicijama desnog i lijevog bočnog. Ove sezone je u Premijer ligi nastupio u 22 utakmice, dok je u Kupu skupio četiri nastupa.

Kako saznaje SportSport.ba, ovaj nogometaš od ljeta bi trebao pojačati ekipu italijanske Padove, koja se takmiči u trećem razredu nogometa u Italiji. Galiću na ljeto ističe ugovor s Mladosti, tako da je izvjestan odlazak u inostranstvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Biće to sigurno veliki hendikep za ekipu iz Kaknja, koja je ovog igrača u potpunosti afirmisala u Premijer ligi, a ovaj nogometaš stigao je i do mlade reprezentacije BiH, gdje je upisao jedan nastup u prošlim kvalifikacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi