Trener Zvijezde za SportSport.ba

Magazin: Prvenstvo je dugo, sve je moguće

E. Škorić

Dobrom igrom, naročito u prvom dijelu, Zvijezda je pobijedila Orašje (1:0) u današnjem prijateljskom susretu u Boku.

Drugi  sastav Zvijezde igrao je od početka utakmice i upravo momci 'iz drugog plana' nadigrali su Orašje i postigli jedini pogodak. Kasnije je prvi tim ušao, ali izgledao je indisponirano, pa je ostalo 1:0.

Trener crveno-bijelih Bojan Magazin svjestan je da su oni od kojih se najviše očekivalo najmanje pružili.

"Na početku smo bili motivisani. Imali smo dosta prilika u prvom dijelu, malo je problem bila i realizacija, a drugim poluvremenom baš i nismo zadovoljni. Kasnije je igra bila ravnopravna. Ova ekipa koja je igrala u drugom može i mora bolje", rekao je Magazin za SportSport.ba.

Magazin još uvijek ne zna prvih 11 za gostovanje u Goraždu u 16. kolu Prve lige Federacije BiH.

"Ima još dilema kada je sastav u pitanju, a protiv Goražda ne možemo računati na Hadžića, Damjanovića i Salibašića. Morat ćemo tražiti alternative na tim pozicijama, a tek nakon meča s Borcem znat ću pravu sliku", ističe Magazin.

Zvijezda ima ambicije da se vrati u Premijer ligu, ali to neće biti jednostavno u ovoj sezoni.

"Sve je moguće, dugo je prvenstvo, ali bitan je dobar start. Ako nam se ukaže mogućnost da jurimo Premijer ligu, nećemo bježati od toga" dodao je on.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za kraj, Magazin je pohvalio mlade igrače, koji su protiv Orašja odigrali za deset i pokazali su da se na njih može računati.

"Izuzetno sam zadovoljan mladim igračima, koji su danas pokazali da klub ima budućnost", istakao je strateg crveno-bijelih.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi