Lendrić: Za par dana ću sve ispričati i otkriti

Prvi strijelac BH Telecom Premijer lige

Lendrić: Za par dana ću sve ispričati i otkriti

S. Mlaćo

Na manifestaciji Izbora najboljih pojedinaca Premijer lige BiH za nogometaše, nogometašice i futsalere, Ivan Lendriću, napadaču Željezničara sinoć je uručeno je priznanje za najboljeg strijelca Premijer lige za sezonu 2016/17.

Lendrić je postigao 19 pogodaka, a nagradu mu je uručio kapiten naše nogometne reprezentacije Edin Džeko.

"Drago mi je da sam u oba navrata kad sam igrao u BiH u prvenstvo, prvi put u dresu Zrinjskog, a sada u dresu Željezničara bio najbolji strijelac lige. Želim se zahvaliti svim svojim suigračima jer bez njih ovo ne bi bilo moguće - kazao je Lendrić u razgovoru za 24sata.hr, te dodao.

"Čast mi je da primim nagradu iz ruku jednog tako velikog igrača, koji je legenda BiH nogometa, a dokazao se i gdje god je igrao u karijeri. Čestitao mi je na osvojenoj nagradi što mi je, dakako, veliki kompliment i još veći motiv za budućnost".

U posljednjoj utakmici Željezničara ove sezone protiv Radnika (2:1) bio je strijelac izjednačujućeg pogotka, ali je zatim i zamijenjen. Prilikom izlaska Lendrić je bio veoma nervozan, te je odmah otišao svlačionicu, a nakon meča kazao je da su mu navijači na Grbavici psovali "ustašku majku" 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj Splićanin ima važeći ugovor sa Željezničarom, ali je veliko pitanje da li će ostati na Grbavici. O svemu tome je kratko kazao.

"Za par dana otkrit ću vam više o onome što se događalo i o planovima za budućnost. Večeras slavim, za par dana ću vam sve potanko ispričati i otkriti", kazao je Lendrić na kraju razgovora za 24sata.hr.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi