Lendrić proziva Petrovića, čeka li ga kazna?

Napadač Plavih u centru pažnje

Lendrić proziva Petrovića, čeka li ga kazna?

E. Čaušević

Željezničar je jučer na Grbavici savladao Radnik (2:1) u posljednjem kolu Lige za prvaka BiH, te je ovu sezonu završio na drugom mjestu iza Zrinjskog koji je odbranio titulu prvaka BiH.

Plavi s Grbavice su imali sve u svojim rukama tri kola prije kraja, ali je remi u Krupi i poraz od Sarajeva koštao ovaj tim titule koja je na kraju završila u rukama igrača Zrinjskog. Željo je jučer na domaćem terenu uz dosta muke slavio protiv Radnika sa 2:1, a meč je obilježio sukob najboljeg strijelca Premijer lige BiH, Ivana Lendrića, sa domaćim navijačima.

Nakon što je postigao gol za izjednačenje Lendrić je došao u verbalni sukob sa dijelom publike na sjevernoj tribini nakon čega ga je Slavko Petrović izveo iz igre. A, na press konferenciji je trener Plavih da uopšte nije imao dileme da li povući takav potez u tom trenutku.

"Cijelu utakmicu su me vrijeđali, psovali mi majku ustašku. To nisu nikakvi navijači, ja sa Manijacima nikad nisam imao problema, naprotiv oni su mi bili velika podrška. Žao mi je što je sve tako ispalo, što su me ti pojedinci uspjeli izbaciti iz takta, ali nije mi žao, što sam im na kraju pokazao", rekao je Lendrić u razgovoru za Source.ba, te je u nastavku nazvao trenera Željezničara smiješnim.

"Petrović je smiješan lik. Zna on dobro kad mi je plakao da ostanem i ne idem nikuda, da ostanem zbog igrača, još samo ovu polusezonu. Ne žalim ni sekunde zbog toga. Ostao sam, a mogao sam otići i riješiti sve u životu. Ostao sam zbog svojih saigrača s kojim sam se uvijek super slagao. Odigrao sam 50 utakmica, dao 30 golova, i nekako je to logičan slijed događaja da odem negdje. Tako da se i prije onoga svega jučer, znalo  da je to moja posljednja utakmica. Jedino mi je žao što je sve moralo završiti na ovaj način".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Petrović je nakon utakmice na press konferenciji govorio i o potezu Lendrića na jučerašnjoj utakmici, te tome što je napadač Plavih skinuo dres kada je izašao s terena.

"Ivanu Lendriću je u ovom klubu veoma mnogo progledano kroz prste. Nije korektno od strane pojedinih navijača koji ga vrijeđaju, jer je to igrač koji je prvi strijelac lige. Još je manje korektno kako se on ponašao prema navijačima. Ako su mu oproštene neke stvari koje je radio, onda je morao da začepi i šuti", rekao je Petrović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi