Lazarević: Očekujem kvalitetan fudbal

Derbi Prve lige RS

Lazarević: Očekujem kvalitetan fudbal

S. Mlaćo

U derbiju prvenstva Prve lige RS prvoplasirana Zvijezda 09 dočekuje Rudar iz Prijedora koji zauzima drugo mjesto i koji je jedini tim bez poraza u dosadašnjem dijelu šampionata.

 Ekipa iz Etno sela “Stanišići” ima tri boda više u odnosu na navjećeg rivala za osvajanje titule i pobjeda u ovom susretu bodovno bi ih odvojila od Prijedorčana, koji su u poslednja dva kola svoje mečeve završili neriješenim rezultatom. Defanzivac Zvijezde 09 Nikola Mazić svjestan je važnosti ovog susreta, ali vjeruje u pobjedu svog tima.

"Trijumf protiv Rudara bi puno značio u bodovnom i psihološkom smislu pred nastavak takmičenja, jer bi stekli šest bodova prednosti i još rasterećenije bi ušli u duele sa Tekstilcom i Slobodom (MG). Oba tima su pod rezultatskim pritiskom, ali smo mi trenutno u boljoj poziciji i formi, jer smo prvi na tabeli i vezali smo dvije prvenstvene pobjede, dok je protivnik u poslednja dva meča igrao neriješeno. Znamo da neće biti nimalo lako osvojiti tri boda, ali ukoliko odigramo na očekivanom nivou bodovi ostaju u Etno selu “Stanišići”. Dobro se poznajemo i iznenađenja neće biti, pa očekujem kvalitetnu utakmicu koja će opravdati epitet derbija prvenstva. Osim kažnjenog kapitena Dejana Vučića, mi nemamo problema sa igračkim kadrom i svi smo spremni da istrčimo na teren i osvojimo važna tri boda u borbi za titulu",  rekao je Mazić za službenu stranicu kluba.

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 Mile Lazarević očekuje jednu otvorenu utakmicu u kojoj će fudbaleri oba tima pružiti svoj maksimum i zadovoljiti ukuse publike na stadionu u Etno selu “Stanišići”.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Susret protiv Rudara je derbi prvog dijela sezone i duel dva najbolja tima u ligi, pa očekujem kvalitetan fudbal koji će zadovoljiti očekivanja publike koja dođe na stadion. Oba tima igraju napadački fudbal, postižu dosta golova i imaju puno igrača koji su igrali u jačim rangovima takmičenja. Posle napornog ritma subota-srijeda i pet mečeva koje smo odigrali u poslednjih petnaest dana, moja ekipa je imala malo vremena za odmor. Malo smo morali kombinovati u tim mečevima i na našu sreću nemamo problema sa povredama. Ukoliko ponovimo igru iz drugog poluvremena protiv Napretka i prvog poluvremena protiv Bosne iz Visokog sigurno se možemo nadati dobrom rezultatu", zaključio je Lazarević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi