Kutak za sporni trenutak: Konta "pogurao" Orašje na Otoci

Na meču Olimpik - Orašje

Kutak za sporni trenutak: Konta "pogurao" Orašje na Otoci

E. Škorić

Orašje je na Otoci danas u drugom meču 11. kola Prve lige FBiH slavilo protiv Olimpika s 1:0.

Gosti su na veoma teškom gostovanju ostvarili pobjedu, treću gostujuću ove sezone, iako su prije meča bili u poziciji velikog autsajdera.

Junak Labudova sa Save bio je Mikić, koji je u 20. minuti izašao pred Dejana Bandovića i mirno pogodio za 1:0. Međutim,  pomoćni sudija Stjepan Konta malo je zaspao u trenutku kada je Zvonimir Mikić iz ofsajda primio loptu i postigao pogodak.

Čini se da se radi o nedozvoljenoj poziciji, a u svakom slučaju bit že zanimljivo sačekati očitovanje nadležnih tijela, no izgleda da u Federalnoj ligi ove sezone, kao i u proteklim, glavnu riječ  vode "ljudi u crnom" i njihovi nadležni.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi