Kup BiH: Široki Brijeg i Sarajevo žele spasiti sezonu

Revanš revanš finala

Kup BiH: Široki Brijeg i Sarajevo žele spasiti sezonu

Danas je na rasporedu revanš susret finala Kupa BiH, a sastaju se Široki Brijeg i Sarajevo. 

U prvoj utakmici odigranoj na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" prije sedam dana pobjedu je ostvario Široki Brijeg, slavivši golom Barišića s minimalnih 1:0, stoga ne čudi što u pred današnji duel u zapadnoj Hercegovini vlada nezapamćena euforija. 

Tim sa Pecare bi se, eventualnim osvajanjem trofeja, opravdao za blamažu u prvenstvu, pa su sve misli usmjerene na okršaj sa Sarajevom. Plavo-bijeli su uvjereni da mogu doći do trofeja i plasmana u pretkolo Evropske lige. 

"Igramo pred našim navijačima i uvjeren sam da ćemo to iskoristiti, te na kraju slavili. S obzirom na rezultat iz prve utakmice, očekujem otvorenije Sarajevo, a ta činjenica će nama ići u prilog. Na Pecari smo dosad bili uvjerljivi u Kupu, a slično očekujem i danas, pa i još veći posjed i kvalitetniju predstavu. Igrači su zaslužni za euforiju koja je nastala, pobijedili smo najkvalitetnije protivnike na putu do finala. Moji igrači neka samo ostave emocije na stranu i fokusiraju se na izvedbu", kazao je trener Širokog Brijega Goran Sablić utakmicu. 

Sablić je dodao kako Širokobriježani od početka neće za cilj imati samo da obrane gol prednosti, nego će pritisnuti protivnika i nastojati dominirati. U konkurenciji za najboljih 11 vraćaju se Wanger i Ćorić, a za sastav zbog kartona neće konkurisati Menalo i Marina. 

S druge strane, za Sarajevo nema mnogo filozofije u ovom meču. Sarajlije će pokušati u prvom poluvremenu postići pogodak i odbraniti svoju mrežu, a ako uspiju u tim namjerama, okolnosti će se promijeniti. 

"Jedan gol mijenja situaciju. Još uvijek imamo šanse i vjerujem da ćemo osvojiti Kup. Proteklog vikenda smo u Mostaru postigli dva gola, odigrali dobro, mada nismo slavili, ali vjerujem da ćemo uspjeti u našim namjerama danas. Svjesni smo važnosti utakmice. Neće biti jednostavno, no najbitnije je da damo sve od sebe", kazao je defanzivac kluba Adnan Kovačević. 

Sarajevo u ovom susretu neće voditi trener Mehmed Janjoš, koji je zbog nesportskog ponašanja u protekloj prvenstvenoj utakmici protiv Zrinjskog suspendovan od strane N/FSBiH. Umjesto njega s klupe će bordo tim predvoditi njegovi pomoćnici Zijad Švrakić i Senad Repuh. 

Dodajmo i to kako će večeras pravdu dijeliti Edin Jakupović iz Bihaća, kojem će pomagati Senad Ibrišimbegović i Damir Lazić. Dodatni pomoćnici su Tomislav Čuić i Dragan Petrović, dok je šesti sudija Ermin Sivac. 

Utakmica Široki Brijeg - Sarajevo počinje u 20:00 sati.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi