Kukoč: Ponosan sam na tim, Zrinjski mi je spasio karijeru

Fudbaler Zrinjskog za SportSport.ba

Kukoč: Ponosan sam na tim, Zrinjski mi je spasio karijeru

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog jučer su na domaćem terenu savladali Slobodu (3:0) u posljednjem kolu Lige za prvaka i tako je mostarski klub odbranio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Plemići su imali veliku podršku svojih navijača u jučerašnjoj utakmici, te se bez problema došli do tri boda i odbrane titule prvaka. Nakon utakmice igrači Zrinjskog su zajedno s navijačima proslavili trofej, a slavlje se nastavilo do ranih jutarnjih sati. Nakon što se sve malo sleglo igrač mostarske ekipe Tonći Kukoč je za SportSport.ba odlučio otvoriti dušu i sumirati sve ono što se dešavalo u ovoj sezoni.

Kukoč je poznat po tome da nema dlake na jeziku, te da uvijek kaže ono što misli. Tako je bilo i ovaj put, te je fudbaler Zrinjskog konačno odlučio progovoriti o mnogim stvarima koje su se dešavale u posljednjih nekoliko sedmica i staviti tačku na sve to. Hrvatski fudbaler je govorio, između ostalog, o tituli, Slavku Petroviću, Ivanu Lendriću, Premijer ligi BiH, ostanku u Zrinjskom, te je najavio mnogo bolju sezonu što se tiče njegovih igara.

1. Iako su mnogi otpisali Zrinjski u borbu za titulu, na kraju ste uspjeli odbraniti titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Tvoj komentar?

Mi igrači, treneri i klub nikada nismo prestajali vjerovati. To nam je bio cilj na kraju sezone i taj cilj smo ostvarili.

2. U BiH si stigao prije nekoliko mjeseci, kako ti se čini Premijer liga BiH?

Rekao sam već odavno da je Premijer liga BiH jaka lika i da ništa nije slabija od hrvatske lige. Previše se podcijenjuje, a ima mnogo dobrih igrača. Ne može niko doći u klubove i nuditi igrače za 100.000 eura. Zrinjski je sada šampion i igrači moraju biti na cijeni. Nema niko uzeti za pravo i omalovažavati Premijer ligu i igrače u njoj. Ima mnogo dobrih igrača, a danas svaka budala može biti agent i to je problem za klubove.

3. Da li ima nekih ponuda i ostaješ li u Zrinjskom naredne sezone?

Došao sam u Zrinjski osvojiti titulu i igrati najbolje što mogu da me Zrinjski može prodati. Ne razmišljam sada o ponudama. Danko Šulenta i Zrinjski su mi spasili karijeru, jer kao što znate jedini su klub koji mi je pružio ruku kada me niko nije htio, jer su mislili da sam problem. Ja to poštujem i ne idem iz kluba dok oni nisu zadovoljni. Sljedeća sezona je moja, tek sam na 50 posto, vjerujte mi.

4. Mnogo prašine digao je tvoj video nakon pobjede Plemića u Bijeljini. Kako sve to komentarišeš s obzirom da si poznat kao neko bez dlake na jeziku?

Mi nikoga nismo vrijeđali, mediji su prenijeli da sam ja vrijeđao trenera Želje jer sam ga nazvao Ćelavi. Pa, ako je to uvreda onda najbolje da se ugasi sve odmah. Ja sam ćelav, pa ne očekujem da me neko zove vepar ako nemam kose. Gluposti, ne obraćam pažnju na to.

5. Jučer se feštalo u Mostaru do kasno u noć, kakva je bila atmosfera i gdje je bila glavna žurka?

Slavilo se jer smo postali šampioni. Zrinjskom ništa niko nije poklonio. Uprava, igrači i treneri svojim trudom i zalaganjem su zaslužili sve ovo. Slavili smo svi skupa u jednom restoranu i dobro smo proslavili. Vidjeli ste 15.000 navijača na stadionu i kakva je euforija bila. Hvala im!

6. Za kratko vrijeme si postao miljenik navijača Zrinjskog, kako sve to komentarišeš?

Drago mi je što me navijači vole, rekao sam kada sam došao prvi put u Mostar da gdje god sam igrao nisam imao s nekim problema i to je još jednom dokazano. Pojedini mediji su napravili lošu sliku o meni. Nije bitno da li sam dao gol, bio najbolji ili osvojio nešto uvijek će pisati kontroverzan. Nemaju pojma o životu, pišu samo da prodaju novine, ali mene to ne dira. Mogu pogledati svakog u oči. Poštujem sve, ali se nikoga ne bojim. Jučer nakon utakmice mi je došao jedan novinar i pitao me da li imam šta reći o nacionalnoj podijeljenosti? Jesam li ja političar ili fudbaler? Ne zanima me ko je šta, ja nisam došao voditi ratove već igrati nogomet. Pustite me da uživam u nogometu. Svi jedemo isti kruh, pijemo istu vodu i udišemo isti zrak. Dotični novinar mi je postavio to pitanje jer je njemu bilo u cilju napraviti skandal, pa da sutra može pisati kako sam ja kontraverzan. Eto to je tragedija. Umjesto da mi čestita, on mene pita politička pitanja i šta ja mogu nego da mu odbrusim na to.

7. Kakav je tvoj odnos sa Splićaninom Ivanom Lendrićem s obzirom da si jučer imao poprilično provokativnu izjavu na račun napadača Željezničara (Spavaš li mirno Ivane Lendriću?)?

Nemam ja loš odnos sa Lendrićem. Već mjesec dana Lendrić slavi titulu, da će doći 100.000 navijača, da će goriti Sarajevo i na kraju kako to ide u nogometu obije mu se od glavu, izgubi prvenstvo i onda kaže da nam je poklonjeno. Ne volim to, on je sa 18 godina kada ga niko nije znao dobio priliku i ruku u Zrinjskom, a sada taj isti klub što je bio uz njega vrijeđa. Zato sam i rekao to što sam rekao i gotova priča.

8. Može li Zrinjski napraviti iskorak u kvalifikacijama za Ligu prvaka?

Zrinjski ima prave igrače i pravog trenera. Vjerujem da možemo napraviti iskorak u Evropi. Siguran sam u to.

9. Pratiš li kvalifikacije za SP 2018? Kako ti se čine ekipe BiH, Hrvatske, Srbije...

Ne pratim kvalifikacije, ali želim od srca da se plasiraju svi.

10. Da li ti je san jednog dana ponovo za zaigraš za Hajduk, klub u kojem si ponikao i koji je veliki dio tvoje karijere?

Jednog dana, ne znam kada će to biti, ali ja ću sa Hajdukom osvojiti titulu, to uopće nije sporno!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

11. Imaš li nešto dodati na kraju ovog razgovora?

Hvala mojim saigračima, uživao sam svaku sekundu s njima. Hvala Upravi i Danku Šulenti koji mi je spasio karijeru. Hvala navijačima koji su bili uz nas od početka. I hvala treneru Baki Sliškoviću koji mi je dao šansu da igram i vjerovao u mene, jer i sami znate kada je tek došao da sam bio povrijeđen. Ali, on i njegov stručni štab su vjerovali u mene i dali mi šansu, ali tek sam na 50 posto i sljedeća sezona je moja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi