Krajišnik: Iskustvo je Olimpikova prednost

Vezista Zvijezde 09

Krajišnik: Iskustvo je Olimpikova prednost

Fudbaleri Zvijezde 09 na prvi meč susret četvrtfinala Kupa BiH, protiv Olimpika, putuju sa željom da ostvare što povoljniji rezultat kako bi na svom terenu u revanšu imali realne izglede za prolaz u polufinale. 

U timu iz Etno sela “Stanišići” sa puno optimizma dočekuju ovaj susret, a promjena na klupi je pozitivno djelovala na ekipu koja je u prvenstvenom susretu protiv Slavije odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone.

Vezista Damjan Krajišnik ističe da njegova ekipa kompletna dočekuje ovaj meč i očekuje da će na Otoci ostati neporažena.

"Poslije prvenstvene pobjede protiv Slavije sa dodatnim samopouzdanjem putujemo na meč protiv Olipmika i na Otoci želimo da odigramo što kvalitetniji meč, kako bismo sa realnim šansama dočekali revanš. Znamo da je domaći tim veoma iskusan, sa puno igrača, koji imaju premijerligaško iskustvo i to će biti njihova najveća prednost. Igraju odlično ove sezone u prvenstvu FBiH, pred svojim navijačima i znamo da nas čeka težak zadatak. Naš cilj je da izdržimo pritisak u prvih dvadesetak minuta, te nakon toga pokušamo doći do svoje igre. Sve ukazane prilike moramo iskoristiti, a ako u tome uspjemo, bićemo veoma blizu plasmana u polufinale Kupa BiH", rekao je Krajišnik za klupski sajt.

Ukoliko ostvare prolaz u polufinale Kupa BiH, igrači Zvijezde 09 bi napravili najveći uspjeh u istoriji kluba.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Plasmanom u četvrtfinale smo već napravili najveći uspjeh, ali sada imamo realne šanse da napravimo još jedan korak i ispišemo istoriju. To će biti dodatni motiv za nas, iako bez pritiska ulazimo u ovaj dvomeč. Naš cilj ove sezone je plasman u Premijer ligu BiH i to će nam i dalje biti prioritet. Bilo bi lijepo kada bismo izbacili Olimpik, te na proljeće u polufinalu odigrali dvomeč protiv neke od ekipa iz Premijer lige BiH, što bi odlično poslužilo da vidimo šta možemo u elitnom rangu BiH fudbala", zaključio je Krajišnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi