Kozara bez kapitena do kraja sezone?

Petrović teže povrijeđen

Kozara bez kapitena do kraja sezone?

D. Vejo

Štoper i kapiten Kozare iz Gradiške Ognjen Petrović, doživio je težu povredu zgloba u prvom meču play-off faze Prve lige Republike Srpske protiv banjalučkog Borca (3:2), te je njegov povratak na travnatu podlogu i dalje pod znakom pitanja.

Naime, kapiten crveno-bijelih se povrijedio u 77. minuti susreta, kada je tokom jednog duela sa centarforom Velikana iz Platonove Petrom Kunićem, nezgodno doskočio nakon čega je morao van terena.

Petrović je odmah hospitalizovan, a medicinski stručnjaci su ustanovili da je riječ o distorziji zgloba, te da je za oporavak potrebno između 15 i 20 dana, zbog čega on vjerovatno propušta ostatak play-off faze takmičenja.

No, postoje i ohrabrujuće vijesti, a to je da se u tim vraća Igor Makitan također štoper, koji je na meču u Banjaluci imao blaži potres mozga.

Kozara će ovog vikenda u trećem kolu dočekati ekipu Podrinja iz Janje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi