Kolašinac: Mi se ne trebamo nikoga plašiti!

Jasna poruka pred Belgiju

Kolašinac: Mi se ne trebamo nikoga plašiti!

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igra odlučujući meč kvalifikacija za plasman na SP protiv selekcije Belgije.

Izabranicima Mehmeda Baždarevića odgovara samo pobjeda na Grbavici protiv Belgije koja je već osigurala plasman u Rusiju. Ipak, jasno je da nas očekuje veoma teška utakmica jer su iz protivničkog tabora poručili da u Sarajevo stižu po novu pobjedu i nastavak sjajne serije bez poraza.

Pred duel sa Belgijancima Sead Kolašinac je izjavio da se ne trebamo nikoga plašiti, te da se trebamo boriti i pružiti maksimum. Igrač Arsenala je uvjeren da naša prednost može biti i to što igramo pred domaćim navijačima, te činjenica da dobro poznajemo Belgijace s kojima smo igrali u više navrata.

"Ne trebamo se mi nikoga plašiti. Fudbal se igra 90 minuta i sve je moguće. Oni imaju dobru ekipu, ali i mi isto tako.Već smo  igrali sa Belgijom, poznajemo ih i naša prednost može biti i to što igramo kod kuće.  Znamo da se moramo boriti, svih 11 koji  su na terenu, ali  zjedno u utakmici trebaju biti i klupa i navijači. Ako bude tako i ako svi zajedno pružimo maksimalno što možemo, verujem da će na kraju rezultat biti u našu korist", rekao je Kolašinac, te dodao:

"Svjesni smo da nam sve zavisi od ove utakmice, ona jeste najvažnija ali nakon  nje  ne smijemo zaboraviti ni Estoniju. Ipak, idemo se prvo fokusirati na Belgiju, pa ćemo onda razmišljati o Estoniji".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kolašinac se na kraju dotakao i Arsenala u koji je stigao ovog ljeta iz Schalkea, te je sjajnim igrama za kratko vrijeme postao ljubimac navijača londonskog kluba.

"To je veliki klub i jako sam sretan što igram u njemu. Dobro su me svi prihvatili, od igrača, stručnog štaba pa do navijača. Dobro mi ide i zadovoljan sam. Mislim da mi odgovara i stil igre ovdje tako da sam se odlično uklopio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi