Kobiljar: Možemo žaliti za tri boda, ali nismo nezadovoljni

Mladi vezista GOŠK-a za SportSport.ba

Kobiljar: Možemo žaliti za tri boda, ali nismo nezadovoljni

S. Mlaćo

Iako su imali više od igre tokom većeg dijela meča, nogometaši GOŠK-a protiv Mladosti Doboj Kakanj (2:2) zadovoljili su se samo jednim bodom.

GOŠK je trenutno osmoplasirana ekipa sa 13 osvojenih bodova, a svoje dojmove utakmice protiv Dobojlija otkrio je mladi Rijad Kobiljar, strijelac jednog pogotka u jučerašnjem meču.

"Mislim da smo još jednom pokazali da imamo kvalitet, jer Mladost je vrlo kvalitetna ekipa i to su pokazali jučer protiv nas. Oni su dobili Željezničar i Sarajevo, a mislim da mi imamo za čime žaliti jer mislim da smo zaslužili dodatna dva boda. Bili smo bolja ekipa, primili dva pogotka na postavljenu odbranu kao djeca i to nam se ne smije dešavati. Ne možemo biti nezadovoljni jer mislim da u 11 kola 13 bodova je odlično. Bile su tu još 2-3 utakmice gdje smo prokockali bodove, ali idemo dalje.  Meč protiv Mladosti bio je na visokom nivou uz četiri pogotka i još 3-4 stopostotne šanse. Mi kao ekipa moramo imati bolju realizaciju i steći više iskustva", ističe Kobiljar za SportSport.ba.

Njegov jučerašnji pogodak za vodstvo Gabeljana 2:1 definitivno je najljepši događaj na meču.

"Nije bitno ko postiže golove. Kao što kaže Messi najbolji su golovi koji donesu bodove, mi smo uzeli jedan bod, a naravno da je ostalo 2:1, bio bih puno sretniji. Idemo dalje, mada mi je posebno drago što sam konačno zabio pogodak i nadam se da će sada to ići još bolje", dodaje Kobiljar, koji se nalazi na posudbi iz HŠK Zrinjski Mostar.

U narednom kolu na stadion Perica Pero Pavlović gostuje sarajevski Željezničar.

"Opet nećemo biti favoriti. Mislim čitavu ovu godinu nismo ni bili nijednom, ali smo upisali tri pobjede protiv odličnih ekipa i sada neriješeno sa Mladosti. Imamo pet dana da se spremimo i da tražimo nova tri boda. Mogu slobodno reći da idemo na tri boda i mislim da će biti kvalitetna utakmica, te da smo potpuno druga ekipa u odnosu na međusobni duel u prvom kolu na Grbavici", dodao je vezista GOŠK-a Rijad Kobiljar na kraju razgovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kobiljar je ove sezone u Premijer ligi upisao deset nastupa te dodao po jedan pogodak i asistenciju. U Kupu BiH upisao je jedan nastup i jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi