Kiša kartona na večerašnjim utakmicama Kupa

Težak dan na poslu za suce

Kiša kartona na večerašnjim utakmicama Kupa

Nakon četiri utakmice Kupa BiH koje su odigrane u terminu od 15 sati, večeras su odigrana još tri susreta koja će najviše ostati upamćena po nesvakidašnje velikom broju žutih i crvenih kartona.

Na Grbavici su snage odmjerili Željezničar i Mladost, a Plavi su na kraju slavili sa 2:1. Sudac Dragan Petrović iz Banjaluke je za 90 minuta podijelio čak 13 žutih kartona, od kojih je dva dobio kapiten Mladosti Aladin Isaković (crveni karton u 88. minuti).

U timu Željezničara su javnu opomenu dobili Srđan Stanić, Goran Zakarić, Haris Hajdarević i Vojo Ubiparip, a u Mladosti još Emil Velić, Vukašin Benović, Abdekatut Metalsi, Milivoje Lazić, Adnan Šećerović, Darko Mišić i Denis Čomor.

Vruće je bilo i na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje je Krupa savladala Borac sa 2:0. Na toj utakmici je glavni sudac Haris Kaljanac podijelio 11 kartona, od čega šest domaćim fudbalerima (Ilija Danilović, Bojan Puzigaća, Petar Kunić, Vladan Danilović, Nemanja Janičić, Mladen Veselinović). U Krupi su javnu opomenu dobili Miljan Ljubenović, Nikola Dujaković, Zoran Milutinović, Stefan Barić i Lazar Marjanović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na utakmici Širokog Brijega i Viteza (3:0) na Pecari, Emir Spahalić iz Mostara je podijelio pet žutih i jedan crveni karton. U ekipi Širokog Brijega opomenuti su Bernardo Matić i Slavko Bralić, dok su kod gostiju 'požutili' Ivan Livaja, Ivan Peko i Elvis Bibić, koji je nakon žutog u 65. ekspresno dobio i crveni karton i to zbog napada na suca.

Ukupno, na tri utakmice je podijeljeno 29 žutih kartona, što je skoro deset po susretu, te dva crvena kartona.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti