Karić: Mi nemamo puno izbora, moramo ići na pobjedu

Kapiten Olimpika pred nedjeljni meč

Karić: Mi nemamo puno izbora, moramo ići na pobjedu

S. Mlaćo

FK Olimpik će u nedjelju sa početkom od 17 sati na stadionu Otoka dočekati ekipu Širokog Brijega.

 Bit će to još jedna od važnih utakmica za klub sa Otoke protiv protivnika koji je u prethodnoj sedmici izborio plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine i pokazao da se radi o izuzetnoj ekipi.

Mahir Karić, veznjak “Vukova”, bio je pokretač akcija i jedan od najvažnijih aktera u timu trenera Radovića u ostvarivanju gostujuće pobjede u Vitezu.

“Prethodno kolo gostovali smo u Vitezu gdje je bila jedna teška zadaća kako na fizičkom tako i na psihološkom planu. Ipak, uspjeli smo pokazati znanje i karakter te zajedničkim zalaganjem stići do tri boda”, istakao je veznjak ekipe sa Otoke za olimpik.ba

U nedjelju vaš očekuje teška utakmica sa Širokim Brijegom, vaša razmišljanja o toj utakmici?

“Široki Brijeg je pokazao da je izuzetno kvalitetna ekipa i u sjajnoj utakmici koju su odigrali na Grbavici ostvarili su plasman u finale Kupa. Imali smo priliku gledati taj susret na stadionu Grbavica i da se dobro upoznamo sa vrlinama i manama tima iz Hercegovine. Mi nemamo puno izbora i u ovoj, kao i u svim utakmicama do kraja sezone, moramo ići na pobjedu.”

Jednu od prednosti tima sa Otoke, veznjak Olimpika vidi umor igrača Širokog Brijega.

“Sigurno je da igranje na dva fronta te izuzetno zahtjevan susret koji su odigrali protiv Željezničara mora ostaviti traga i nadam se da ćemo uspjeti iskoristiti umor Širokog Brijega i doći do priželjkivane pobjede.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Olimpica i Širokog Brijega igra se u nedjelju sa početkom u 17 sati, a direktan prijenos utakmice bit će na Areni Sport. Cijena ulaznica za ovaj susret iznosti će 5 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi