Kako su srbijanski mediji vidjeli 11. kolo PL?

U Tuzli se ukazao Sadio Mane

Kako su srbijanski mediji vidjeli 11. kolo PL?

Na internet stranici srbijanskog Sport kluba osvanuo je pregled dešavanja sa balkanskih terena ovog vikenda, a pažnju su dobile i utakmice 11. kola Premijer lige BiH.

Najzanimljiviji komentar vezan je za meč Slobode i Sarajeva, koji je pripao bordo timu rezultatom 3:1. Tuzlaci su od sedmog minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Harisa Mehmedagića, kojeg je novinar Sport kluba uporedio sa Maneom, koji je nedavno na sličan način povrijedio golmana Cityja Edersona.

"Radovac je bio žrtva igrača Slobode Mehmedagića, koji je, u sedmom minutu, u stilu zvijezde Liverpula Sadija Manea, kung fu udarcem nasrnuo na njega, poslavši ga u Klinički centar. Mehmedagić je dobio direktno isključenje, a u nastavku je Sarajevo iskoristilo brojčanu prednost i došlo do pobjede", navodi se u tekstu.

Također, Sport klubu je bio zanimljiv i detalj sa Bilinog polja, kada je Mahir Mehić načinio također brutalan start nad Zajkom Zebom.

"Ipak, meč u Zenici ostaće u sjenci nesportskog gesta igrača domaćih Mahira Mehića. On je, nakon što je u napadu prije dobio udarac u glavu od strane Zajka Zebe, sačekao prvi priliku za osvetu i načinio brutalan start na kapitenu gostiju", piše Sport klub, uz ispravku da je Mehića faulirao Ramović.

Srbijanskog novinara su posebno dojmile zanimljive izjave Husrefa Musemića, koji se zahvalio publici u Tuzli na psovkama, Slavka Petrovića, koji je rekao da ne želi "lupati gluposti kako ne bi bio kažnjen", te Admira Adžema, koji smatra da za ostvarivanje dobrog rezultata uvijek mora biti "mrtvih i ranjenih". 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi