Jozo Šimunović dobio dozvolu da igra za BiH

FIFA obavijestila NS/FS BiH

Jozo Šimunović dobio dozvolu da igra za BiH

E. Čaušević

U NS/FS BiH danas je stigla zvanična potvrda da defanzivac škotskog Celtica Jozo Šimunović može nastupiti za nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

FIFA Komitet za status igrača je prihvatio zahtjev Šimunovića i NS/FS BiH za promjenu sportskog državljanstva tako da mladi fudbaler sada može igrati za reprezentaciju BiH.

Ovaj 22-godišnji Zagrepčanin ranije je razgovarao sa čelnicima NS/FS BiH i selektorom Mehmedom Baždarevićem, te je izrazio želju da nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Šimunović je prošao sve omladinske selekcije Hrvatske, ali je sada jasno da ćemo ga u budućnosti gledati u dresu naše reprezentacije.

Šimunović je dobrim igrama u dresu Dinama privukao interes slavnog Celtica koji ga je na ljeto 2015. godine kupio za 7,5 miliona eura. U dresu škotskog kluba do sada je upisao 50 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi