Jelisavac: Vremenske neprilike otežavaju treninge

Trener Rudara nakon obavljene prozivke

Jelisavac: Vremenske neprilike otežavaju treninge

D. Vejo

Trener Rudara iz Prijedora Zlatko Jelisavac današnjom prozivkom, ozvaničio je početak priprema za drugi dio sezone Prve lige Republike Srpske.

Iskusnom stručnjaku danas se odazvalo 27 imena, a na spisku istih nije bilo Bojana Burazora koji je prema svemu sudeći završio stvar sa banjalučkim Borcem.

Snježni pokrivač potpuno je prekrio glavni teren Prijedorčana, pa su tako fudbaleri morali da potraže alternativno riješenje. Prvih dana, dok se vrijeme ne stabilizuje, oni će trenirati u dvorani "Mladost" koja ima skromne uslove za rad.

"Danas i sutra odradit ćemo ljekarske preglede, kako bi provjerili zdravstveno stanje igrača. Po svemu sudeći, nekoliko dana treninge ćemo odrađivati u dvorani, jer snijeg ne dozvoljava da iste vršimo na terenu. Pripreme ćemo odraditi kod kuće, a nadam se da će se ovo vrijeme stabilizovati te da ćemo moći izaći i na glavni stadion što nam u ovom trenutku nije moguće", kazao je trener Rudara, Zlatko Jelisavac.

U proljetni dio šampionata, Rudar će krenuti sa druge pozicije na tabeli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi